Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 20.11.2013. 12:30

Ekološka poljoprivreda – izazovi i prilike

Konferencija “Ekološka poljoprivreda – izazovi i prilike“ održat će se u utorak, 26. studenog 2013. godine u Zagrebu

  • 635
  • 41
  • 0

Konferencija “Ekološka poljoprivreda - izazovi i prilike“ održat će se u utorak, 26. studenog 2013. godine u Vijećnici Hrvatske Gospodarske Komore u Zagrebu, s početkom u 10 sati.

Glavni organizator događaja je novoosnovani Klaster ekološke poljoprivrede, dok su ostali suorganizatori Hrvatska gospodarska komora te poduzeća Biovega, Eko imanje Zrno, Lokvina, Superna i Siladi Agro.

U sklopu konferencije prikazat će se stanje u Hrvatskoj po pitanju ekološke poljoprivredne proizvodnje, stanje na tržištu, potencijali plasiranja i promocije ekoloških proizvoda. Nadalje, istaknut će se tekući problemi s kojima se susreću poljoprivrednici po pitanju nabavke sjemena, ekološkog gnojiva i zaštitnih sredstava kao i mogućnosti financiranja poljoprivrednika. Bit će prezentirani i alternativni modeli plasiranja proizvoda na tržište kao i mogućnosti promocije na domaćim i stranim specijaliziranim sajmovima.

Osim spomenutog, predsjednica Klastera ekološke poljoprivrede, Andrea Vugrinović predstavit će njegovo djelovanje. Klaster predstavlja mjesto povezivanja različitih poljoprivrednih proizvođača, prerađivača, kupaca ekoloških poljoprivrednih proizvoda te proizvođača sjemena, poljoprivredne mehanizacije, repromaterijala i sl., koji djeluju u sektoru ekološke poljoprivredne proizvodnje ili koriste ekološke poljoprivredne proizvode za hranu ili za daljnju preradu.

Osnovno područje djelovanja klastera je promocija ekološke poljoprivrede, njenih efekata i vrijednosti za društvo i prirodu. Klaster se bavi edukacijom, informiranjem i komuniciranjem u pogledu razmjene iskustava, dobre poljoprivredne prakse te novih znanja i vještina s ciljem poboljšanja konkurentnosti ekoloških proizvođača prilikom nastupa na domaćim i stranim tržištima.

Službeni dnevni red konferencije nalazi se u prilogu članka u PDF obliku.


Dokumenti


Tagovi

Konferencija o ekološkoj proizvodnji Ekološka poljoprivreda Klaster ekološke poljoprivrede Andrea Vugrinović Zagreb HGK

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]