Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Beekeeping revolution
  • 07.07.2015. 13:30

Edukacije za pčelare u Virovitici!

Projekt Revolucija pčelarstva - stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja započinje edukacijama za pčelare!

  • 165
  • 10
  • 0

Grad Virovitica poziva sve pčelare i sve zainteresirane za pčelarstvo i proizvodnju meda na sudjelovanje u edukacijama koje se organiziraju u sklopu projekta Beekeeping revolution.

Projekt je odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava Local employment development initiatives - phase II iz Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013., a provode ga nositelj projekta, Grad Virovitica, zajedno s partnerima, Razvojnom agencijom VIDRA, Industrijsko-obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica.

Edukacije se provode u trajanju od 120 sati u gradu Virovitici, a vodi ih stručnjak iz područja pčelarstva. Teme edukacija:

  • Biologija, fizionomija i anatomija pčele
  • Bolesti pčela, lijekovi i liječenje
  • Tehnologija rada sa pčelama
  • Medonosno bilje
  • Osnove ekološke proizvodnje
  • Ekonomski temelji pčelarstva
  • Stručne vježbe

Prijave moguće do kraja kolovoza!

Nakon uspješnog završetka edukacije, polaznici će dobiti certifikat o sudjelovanju. Za sudjelovanje na edukacijama potrebno se prijaviti putem maila: sanela.marek@vta.hr ili doći osobno u Razvojnu agenciju VTA, Trg bana Josipa Jelačića 21, 33 000 Virovitica, najkasnije do 31.08.2015.

Regionalna punionica i pogon za preradu meda

Projekt Revolucija pčelarstva: stvaranje znanja i potpomaganje zaposlenja prijavljen je i odobren u sklopu sheme za dodjelu bespovratnih sredstava, a kroz narednih će 12 mjeseci nositelj projekta Grad Virovitica, zajedno sa partnerima Razvojnom Agencijom VIDRA, Industrijsko obrtničkom školom Virovitica te Pčelarskom udrugom Virovitica, raditi na stvaranju kapaciteta za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda i drugih pčelinjih proizvoda putem edukacije postojećih pčelara i svih zainteresiranih za pčelarstvo i proizvodnju meda, što pak predstavlja pripremnu fazu za implementaciju velikog infrastrukturnog projekta Bee Park u okviru kojega će se realizirati regionalna punionica i pogon za preradu meda i proizvodnju ostalih pčelinjih proizvoda

Ukupna vrijednost projekta je 833.367,66 kn, a 94,90% vrijednosti projekta financirano je EU sredstvima, dok preostalih 5,1% financira Grad Virovitica.


Tagovi

Bee Park Edukacije Revolucija pčelarstva Operativni program Medonosno bilje Eko proizvodnja Virovitica VIDRA Zaposlenje Ekonomski temelji pčelarstva Bolesti pčela


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer