Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt SEM - IPA
  • 28.01.2014. 15:00

Edukacija "Ruralni turizam i korištenje fondova"

Edukacija "Ruralni turizam i korištenje fondova" , koji sufinancira Europska unija, predviđena je za lipanj 2014. godine

  • 290
  • 23
  • 0

Agencija za mobilnost i programe Europske unije 2013. godine objavila je Natječaj za Program cjeloživotnog učenja, za Grundtvig aktivnost Stručna usavršavanja. Na natječaj se prijavilo Pučko otvoreno učilište Obris, čija prijava je pozitivno ocjenjena te im je dodijeljena financijska potpora za projekt "Složeni program obuke za trenere i menadžere u ruralnom turizmu" u iznosu od 2.081 €.

U projektu je ostvarena mobilnost profesora mr. sc. Igora Štavlić, zaposlenika Učilišta, koji je pohađao program stručnog usavršavanja u Italiji - Potenza, od 13. do 17. siječnja 2014. godine. Program je specijalno dizajniran za trenere i menadžere u ruralnom turizmu na kojem su, uz teorijska znanja i radionice, obrađeni i posjećeni primjeri dobre prakse (mjesta Sant'Angelo le Fratte i Matera).

U sklopu projekta stručnog usavršavanja obrađene su sljedeće teme:

  • Koncept ruralnog turističkog proizvoda: kako ga kreirati, prezentirati i plasirati na tržište
  • Ruralni turizam i novi pristup menadžmentu: vještine i alati za djelovanje u području ruralnog turizma
  • Umrežavanje i jedinice lokalne samouprave: interakcija s teritorijem, izrada strategije određenog ruralnog područja
  • Turizam i održivost okoliša
  • Inovacije proizvoda i strateški marketing

Stečena znanja i primjeri dobre prakse će biti primijenjeni i u izradi novog programa za obrazovanje odraslih "Ruralni turizam i korištenje fondova", u sklopu projekta SEM (Sectors education model - IPA 4.1.3.2.02.01.c12) koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, a partneri su POU Obris, POU Bjelovar, POU Šibenik i Ivora - škola informatike Varaždin. Edukacija "Ruralni turizam i korištenje fondova" biti će realizirana učenjem na daljinu (e-learning i m-learning). Besplatna je za grupe nezaposlenih polaznika u sklopu provedbe projekta, a početak edukacije predviđa se za lipanj 2014. godine.


Fotoprilog


Tagovi

Ruralni turizam Cjeloživotno učenje Igor Štavli Učilište Obris Projekt SEM

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]