Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Solarne sušnice
  • 22.01.2016. 14:30

Edukacija proizvođača duhana o solarnim sušnicama

Edukacija proizvođača duhana u sklopu provedbe projekta ugradnje solarnih sušnica za duhan održat će se 27. siječnja u Virovitici.

Foto: Alena Rais
  • 184
  • 10
  • 0

Virovitičko-podravska županija i Razvojna agencija VIDRA, u suradnji s udrugama proizvođača duhana s područja Virovitičko-podravske županije, organizirati će edukaciju poljoprivrednika koji se bave proizvodnjom duhana.

Edukacija će se održati u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici u srijedu, 27. siječnja, s početkom u 11,00 sati.

Instalacija solarnih kolektorskih sustava

Glavna tema edukacije je provedba Programa korištenja obnovljivih izvora energije po projektu "Sol siccus tobacum - instalacija solarnih kolektorskih sustava na postrojenjima za sušenje duhana".

Riječ je o Programu neposrednog sufinanciranja ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod proizvođača duhana na postrojenjima za sušenje duhana, a koji je Županija prijavila, u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ugradnja 200 solarnih sušnica

Vrijednost investicije iznosi 6.000.000,00 kuna, iznos sufinanciranja Fonda je 80%, a najviše u iznosu do 4.800.000,00.

Investicija ugradnje 200 solarnih sušnica za duhan usmjerena je ka povećanju konkurentnosti duhanskih proizvođača, ali i poticanju istih da za sušenje duhana više ne koriste plin ili lož-ulje nego obnovljive izvore energije.

Osim povećanja konkurentnosti i opstojnosti duhanske proizvodnje kroz korištenje prirodnih resursa velikog broja sunčanih sati ugradnjom solarnih panela na sušare za duhan, cilj ove investicije je i potaknuti razvoj korištenja obnovljivih izvora energije u Virovitičko-podravskoj županiji te razviti model spajanja obnovljivih izvora energije u sinergiji s poljoprivrednom proizvodnjom, kao primjer dobre prakse i temelj daljnjeg razvoja.

Foto: Alena Rais


Tagovi

VIDRA Virovitičko-podravska županija Edukacije Sušnice duhana


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]