• Rezidba lijeske

Edukacija i prikaz rezidbe lijeske za zainteresirane proizvođače

U organizaciji Grada Daruvara i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, održat će se edukacija i prikaz rezidbe za zainteresirane proizvođače.

Foto: Pixabay/anaterate
  • 1.124
  • 157
  • 0

Bjelovarsko-bilogorska županija s 800 hektara nasada lijeske, u odnosu na druge županije, prednjači po podignutim površinama ove voćne vrste. Zbog sve većeg broja novih gospodarstava koji imaju posađenu lijesku prisutna je i stalna potreba za edukacijom u održavanju nasada i prepoznavanju bolesti i štetnika.

Zbog toga se u Daruvaru 26. ožujka 2018. godine, u organizaciji Grada Daruvara i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, održava edukacija i  prikaz rezidbe za zainteresirane proizvođače. Stručna predavanja će biti organizirana u gradskoj vijećnici od 10:00h. Nakon završetka predavanja, u voćnjaku OPG Grgić Slavka u Miljanovcu, održat će se demonstracija rezidbe za zainteresirane vlasnike nasada lijeske.

Program pogledajte u dokumentu ispod teksta. 

Autorica: Grozdana Grubišić-Popović, dipl, ing. agr


Povezana biljna vrsta

Lijeska

Lijeska

Sinonim: Lješnjak, lješnik | Engleski naziv: Hazel | Latinski naziv: Corylus avellana L.

Lijeska je sredozemna kultura i izrazito heliofitna biljka. Vrlo je neobična voćka jer za razliku od drugih vrsta koje cvatu u proljeće, ona cvate zimi i to od prosinca do ožujka.... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Rezidba Lijeska


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB