Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvorna perad
  • 25.10.2015. 09:45

Državna izložba izvornih pasmina peradi RH

Neke izvorne hrvatske pasmine peradi već su gotovo izumrle. No zahvaljujući udrugama i uzgajivačima njihov se broj opet, ne samo održava, već je i u laganom porastu.

Foto: klanjec.hr
  • 270
  • 12
  • 0

Hrvatska poljoprivredna agencija organizira 3. Državnu izložbu izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj, koja će se održati u nedjelju 25. listopada 2015. godine u Križevcima na Trgu Sv. Florijana 17, u prostorijama nekadašnje Vojarne.

Uzgajivači peradi iz nekoliko hrvatskih županija izložit će izvorne pasmine peradi, zagorskog purana, kokoši hrvatice, križevačke kukmice i dravske guske.

Nakon ocjenjivanja i proglašenja najljepših primjeraka peradi te najboljih uzgajivača, Zlatko Janječić s Agronomskog fakulteta te Danijela Horvatek Tomić s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, održat će stručna predavanja na temu uzgoja i korištenja izvornih pasmina peradi.

U organizaciji, osim Hrvatske poljoprivredne agencije, sudjeluju Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, Hrvatski savez uzgajivača kokoši hrvatice i Udruga uzgajivača hrvatskih pasmina peradi Kukmica, dok je pokrovitelj izložbe Ministarstvo poljoprivrede. Detaljnije informacije možete dobiti na brojeve telefona: 01/3903-122 i 048/270-187.

Foto: klanjec.hr


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Izvorne pasmine peradi Križevci Poljoprivredna agencija Zlatko Janječić Agronomski fakultet Danijela Horvatek Tomić Veterinarski fakultet Uzgajivači peradi Zagorski puran Kokoši hrvatice Križevačke kukmice Dravske guske Savez uzgajivača Minis


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]