• Hrvatski ruralni parlament
  • 26.03.2017. 15:50

Drugi Hrvatski ruralni parlament u Međimurju

Na ruralnom parlamentu stanovnici ruralnih područja imaju priliku utjecati na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačati veze i partnerstva.

Foto: ruralniparlament.com
  • 924
  • 46
  • 0

Program drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta održat će se 20.-22. travnja 2017. u Svetom Martinu na Muri i terenskim lokacijama u Međimurju.

Tema drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta je pitanje suradnje kao preduvjeta cjelovitog razvoja. Pod suradnjom se misli na suradnju dionika ruralne zajednice, suradnju s javnom upravom, s gospodarskim sektorom, interdisciplinarnu suradnju osobito s istraživačkom i znanstvenom zajednicom te suradnju na prijenosu iskustava i učenje na primjerima dobre prakse.

Uvažiti glas ruralnih zajednica!

Model ruralnog parlamenta uključuje aktivno sudjelovanje dionika ruralnog razvoja u višednevnom događanju kroz različite participativne modele: tematske terenske radionice, rad na principu world cafea/ruralnog cafea, okrugle stolove s donositeljima odluka, upoznavanje primjera dobre prakse te aktivni prijenos iskustava.

Program drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta potražite u dokumentu ispod teksta!

Cilj nacionalnog ruralnog parlamenta je čuti i uvažiti glas ruralnih zajednica. Na ruralnom parlamentu stanovnici ruralnih područja imaju priliku utjecati na politiku i provedbu ruralnog razvoja te jačati veze i partnerstva.

Foto: ruralniparlament.com


Dokumenti


Tagovi

Hrvatski ruralni parlament Program Sveti Martin na Muri Ruralna zajednica Radionica


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi