• Hrvatska tržnica
  • 18.05.2017. 08:30

Doručak s naših farmi na najljepšoj tržnici Europe

Hrvatska turistička ponuda i hrvatski proizvodi na najljepšoj tržnici Europe!

  • 1.216
  • 117
  • 0

Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i HGK u Mađarskoj predstavljaju turističko-proizvodnu ponudu Hrvatske.

U sklopu trodnevne manifestacije Hrvatska tržnica koju su pokrenuli Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica u Mađarskoj i Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije hrvatskih proizvoda i Hrvatske kao turističke destinacije, u Budimpešti će se od 23. do 25. svibnja 2017. godine održati promotivno-prodajna akcija hrvatskih proizvoda.

Hrvatski proizvodi na najljepšoj tržnici Europe

Manifestacija će se održati na najljepšoj tržnici Europe "Nagy Vásásrcsarnok" u Budimpešti gdje će se potencijalnim mađarskim turistima predstaviti hrvatska kultura i gastronomija, turistička ponuda hrvatskih destinacija te široki spektar proizvoda karakterističnih za Republiku Hrvatsku uoči nadolazeće turističke sezone.

Turističke zajednice i klasteri iz cijele Hrvatske

Na manifestaciji će sudjelovati Turističke zajednice Zadarske, Šibensko-kninske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Istarske i Primorsko-goranske županije te Turističke zajednice Grada Zagreba, Dubrovnika i Biograda. Svoje proizvode za degustaciju i prodaju, na svjetski poznatoj tržnici u Budimpešti, ponudit će izlagači - predstavnici četiri klastera: Dalmacije, Istre i Kvarnera, Slavonije i Središnje Hrvatske vođeni predstavnicima Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske poljoprivredne agencije.

Svoje ponude i proizvode poput, suhomesnatih proizvoda, sireva, maslinovog ulja, vina, prirodne kozmetike i sl. predstavit će oko 30 hrvatskih proizvođača.

Doručak s hrvatskih farmi u Budimpešti

Manifestaciju će službeno otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar turizma Gari Cappelli u prisustvu potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore Josipa Zahera u utorak, 23. svibnja 2017. godine s početkom u 11:30 sati na Velikoj tržnici u Budimpešti (Vámház krt. 1-3, 1093 Mađarska).

Drugi dan manifestacije Hrvatska tržnica u Budimpešti održat će se Doručak s hrvatskih farmi na kojemu će se doručkovati prehrambeni proizvodi s oznakama kvalitete: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med iz Lijepe naše, te brašno i kruh s hrvatskih polja.

Sva tri dana ove manifestacije bit će organiziran prigodni kulturni program turističkih zajednica te različite kulinarske prezentacije, a ministar poljoprivrede Tolušić, ministar turizma Cappelli i potpredsjednik HGK Josip Zaher osobnim će sudjelovanjem na ovoj manifestaciji pokazati kako poljoprivreda, turizam i gospodarstvo moraju ići ruku pod ruku kada je riječ o promociji Hrvatske i njezinih prehrambenih proizvoda.

Poticanje zajedničke suradnje

"Turizam je horizontalna djelatnost i ostvarivanje našeg punog turističkog potencijala ovisi i o drugim sektorima. Iz tog razloga smatram da je iznimno bitno raditi na što boljem povezivanju ponuda i poticanju zajedničke suradnje među svim dionicima u sektoru, ali i povezivanju s proizvođačima i pružateljima usluga iz drugih industrija.

Kroz ovakve projekte želimo još bolje povezati i prezentirati sve naše lokalne i regionalne ponude te time stvoriti zaokruženu turističku priču kroz koju možemo našim gostima na puno bolji način dočarati svo bogatstvo i zanimljivosti koje se nude u čitavoj Hrvatskoj", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli nadodavši kako vjeruje da će se ovakvo zajedničko predstavljanje na našim emitivnim tržištima nastaviti i u budućnosti.

Nastavak akcije Kupujmo hrvatsko

"Ovaj projekt prirodni je nastavak naše akcije Kupujmo hrvatsko koja ovime prelazi nacionalne okvire i promovira Hrvatsku kao zemlju kvalitete. Uz vrhunske kvalitetne proizvode, među tridesetak tvrtki koje HGK dovodi, posebno ističemo nositelje znakova kvalitete Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta", rekao je potpredsjednik HGK Josip Zaher naglasivši kako HGK i ovim putem podupire internacionalizaciju poslovanja naših proizvođača i pridonosi povećanoj turističkoj potrošnji.

Hrvatska gospodarska komora je prije 20 godina pokrenula akciju Kupujmo hrvatsko, a prije tri godine započeli su sektorski povezivati hrvatske tvrtke akcijom Hrvatski proizvod za hrvatski turizam kako bi se što više domaćih proizvoda našlo u hrvatskoj turističkoj ponudi.

500 poljoprivrednika promoviralo svoje proizvode

Podsjetimo, velikim Doručkom s hrvatskih farmi koji je održan u Zagrebu 13. svibnja završila je višemjesečna informativna kampanja Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije po hrvatskim županijama, koja je promovirala domaće proizvode i poticala njihovu potrošnju. U kampanji je sudjelovalo oko 500 poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske.

Smanjen uvoz mlijeka, mesa, jaja

"Pozitivni učinci kampanje u Hrvatskoj već su vidljivi: smanjen je uvoz konzumnog mlijeka, mesa peradi, smrznute svinjetine, sira i jaja. To znači da su se trgovci osvijestili i da se mijenjaju trendovi, da se potrošači okreću lokalnim proizvodima i domaćoj hrani. Hrvatska ima veliki potencijal u proizvodnji hrane, a uvozimo goleme količine hrane. Okrenimo zajedno taj negativni trend i pretvorimo hrvatsku u zemlju koja će proizvoditi dovoljno hrane ne samo za svoje stanovništvo već i za izvoz", izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.


Tagovi

HGK Ministarstvo poljoprivrede Doručak hrvatskih farmi Turistička ponuda Tolušić Hrvatska tržnica


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi