Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrobiomasa
  • 07.02.2021. 16:30

Donošenje vrijednosti agrobiomasi - vebinar o njezinu potencijalu

Bez obzira na izvor, agrobiomasa može se koristiti za proizvodnju energije, kemikalija, novih prehrambenih proizvoda, materijala, pa čak i u industriji lijekova, napominju iz Zelene energetske zadruge.

Foto: Renata Prusina
  • 279
  • 84
  • 0

Virtualni događaj pod nazivom Donošenje vrijednosti agrobiomasi održat će se 10. i 11. veljače 2021. godine, priopćila je Zelena energetska zadruga koja je ujedno i članica konzorcija međunarodnog projekta AgroBioHeat.

U fokusu mu je, pojašnjavaju, pružanje prilike za ostvarivanje poslovnih suradnji između gospodarstvenika u području agrobiomase iz cijele Europe. Rezultat poljoprivredne proizvodnje hrane i krmiva u Europi je njezina velika količina koja se nedovoljno iskorištava, dok istovremeno ima veliki potencijal proizvodnje električne energije.

Njezin potencijal nije prepoznat u potpunosti

"Bez obzira na izvor, agrobiomasa (poljoprivredni i rezidbeni ostaci) može se koristiti za proizvodnju energije, kemikalija, novih prehrambenih proizvoda, materijala, pa čak i u industriji lijekova“, napominju iz zadruge.

No, pojašnjavaju nadalje, kako je manjak inovacija u tehnologijama i razvoj novih proizvodnih procesa i opreme jedan od razloga zbog kojeg se njezin potencijal ne iskorištava u potpunosti. "U nekim slučajevima zrele tehnologije i postoje, no njihovo prihvaćanje na tržištu je otežano zbog izostanka vrijednosnog lanca i manjka znanja o dostupnim tehnologijama“, ističu.

Upravo tim izazovima bavit će se ovaj virtualni susret, a gospodarstvenicima u području biomase iz različitih dijelova Europe želi se omogućiti međusobno povezivanje, kako bi prezentirali svoje tehnološke ili materijalne potrebe ili ako imaju viška biomase, našli partnere koji će im pomoći da je iskoriste.

Službeni jezik događaja je engleski, a sudjelovanje je za sve zainteresirane besplatno.


Tagovi

Agrobiomasa Vizualni događaj AgroBioHeat Zelena energetska zadruga Energija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Zelena energetska zadruga

Bukovačka 110, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2090 404, e-mail: contact@zez.coop web: https://www.zez.coop/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]