Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oblica fest 2014
  • 07.02.2014. 10:00

Dojmovi sa ovogodišnjeg Oblica festa

Titulu šampiona za najkvalitetnije maslinovo ulje ove godine je, na Oblica festu, ponio Ivica Juras iz Postira

  • 159
  • 10
  • 0

Udruga maslinara Postira, 1. veljače 2014. u Postirama na otoku Braču, organizirala je šestu po redu manifestaciju Oblica fest 2014. Najveći skup maslinara na našim otocima i ove godine je okupio veliki broj zainteresiranih posjetitelja koji aktivno sudjeluju u razmjeni iskustava sa stručnjacima.

Ovogodišnji stručni skup u Postirima bio je posvećen obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima obzirom da su Ujedinjeni narodi 2014. godinu proglasili Međunarodnom godinom OPG-a. Suradnju poljoprivrednika i stručnjaka koja na području Splitsko-dalmatinske županije traje dulje od 22 godine obradila je Danica Tadin, rukovoditeljica podružnice kroz temu - obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i Savjetodavna služba. Nakon toga je Milan Jakovčić, poljoprivredni savjetnik održao stručno predavanje na temu višestruke sukladnosti i administrativnim obvezama OPG-a, dok je Silvija Marušić, poljoprivredna savjetnica održala stručno predavanje na temu - izobrazba o održivoj uporabi pesticida.

Novi preparat za suzbijanje bolesti paunovog oka Nativo predstavio je gdin. Stipe Đuzel iz tvrtke Bayer CropScience. Maslinari su pokazali interes za svim novostima koje će koristiti razvoju i napretku njihove proizvodnje. U okviru manifestacije obavljeno je kemijsko i organoleptičko ocjenjivanje ukupno 84 uzorka maslinovog ulja te je predsjednica stručnog ocjenjivačkog panela Sandra Petričević pohvalila ostvareni napredak u kvaliteti dobivenih ulja.

Kategoriju ekstra djevičanskog maslinovog ulja zavrijedilo je 56 uzoraka, a 36 ih je nagrađeno zlatnom medaljom. Najsvečaniji dio manifestacije bila je dodjela diploma za kvalitetu maslinovog ulja. Titulu šampiona za najkvalitetnije maslinovo ulje dobio je Ivica Juras iz Postira, a titulu vice šampiona Tonći Fiamengo iz Supetra. Nakon dodjele diploma nastavljeno je druženje oko 200 okupljenih maslinara uz klapu Boduli te jela na bazi maslina i maslinovog ulja i bračke slatke delicije.


Tagovi

Oblica fest Ekstra djevičansko Maslinarstvo Maslinovo ulje Postira PSS Danica Tadin Milan Jakovčić Silvija Marušić Stipe Đuzel Sandra Petričević Ivica Juras Tonći Fiamengo


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner