• Predavanje i razmjena sjemena
  • 16.03.2017. 08:20

Dođite u Pulu na predavanje i razmjenu sjemena

Udruga Tranzicijska Pula vas poziva na razmjenu sjemena i predavanje "Sjeme izvor života".

Foto: Tranzicijska Pula / Transition Town Pula/Facebook
  • 627
  • 73
  • 0

Udruga Tranzicijska Pula vas poziva na razmjenu sjemena i predavanje "Sjeme izvor života" koje će biti održano u subotu, 18. ožujka 2017. godine s početkom u 11 sati, u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc u Puli.

Predavanje će održati Damir Janušić, praktičar je prirodnog uzgoja hrane i učenik u prirodi, uzgajivač i održivač domaćih starih sorta, utemeljitelj Banke naslijeđa i čuvanja poljoprivredne Zemaljske ekonomije.

Očuvanje bioraznolikosti kraja

Što su to stare sorte? Zašto čuvati sjeme takvih sorti? Gjde ih naći i kako ih održavati? Kako njihovo (ne)postojanje utječe na kvalitetu hrane i našeg življenja? Kako možemo utjecati na očuvanje okoliša, bioraznolikosti te očuvanje tradicijskih vještina koje podržavaju život i održivo življenje? Odgovor na ova pitanja kao i svoja osobna iskustva u osnivanju banke sjemena saznat će se na predavanju čuvara prirodnih vrijednosti, Damira Janušića.

Poziv na predavanje i razmjenu sjemena

Nakon predavanja održat će se razmjena sjemena. Na razmjeni sjemena bit će izloženo sjeme OPG-a Janušić, Udruge Tranzicijska Pula, Udruge Šarac, inicijative Volim Rajčice.

Ako čuvate neku staru sortu svojih baka ne zaboravite donijeti sjeme na razmjenu i svojim sudjelovanjem omogučiti očuvanje bioraznolikosti našeg kraja i života! Ulaz na predavanje je slobodan. Više o događaju pogledajte ovdje.

Foto: Tranzicijska Pula / Transition Town Pula/Facebook


Tagovi

Predavanje Razmjena sjemena Pula Tranzicijska Pula Stare sorte


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi