Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gljivarijada
  • 24.09.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Levanjska Varoš

Dođite na 1. Slavonsku gljivarijadu!

Sudionici će imati priliku poslušati i najstručnije determinatore u Republici Hrvatskoj učiti o vrstama gljiva i njihovom prepoznavanju.

Foto: Pixabay/Maatan
  • 478
  • 75
  • 0

LAG "Strossmayer" i Općina Levanjska Varoš organiziraju 1. Slavonsku gljivarijadu koja će se održati 28. rujna 2019. godine (subota) u Levanjskoj Varoši.

Partner je Udruga Gljivara Donji Miholjac, a sudjelovat će i najstarije gljivarsko društvo u RH "Kamilo Blagaić" iz Zagreba.

"Pozivamo Vas da se pridružite ovom zanimljivom događaju, da uživate u ljepotama slavonske šume, gljivarenju i ugodnom druženju", pozivaju iz LAG-a Strossmayer. 

Okupljanje je planirano od 10.30 do 11 sati kod sportske dvorane u Levanjskoj Varoši gdje slijedi kratka edukacija o sigurnom ponašanju u šumi te pravilnom branju gljiva. Gljivarenje će se održati od 11 do 14 sati (odlazak u šumu uz pratnju lokalnih vodiča i gljivarenje), kada slijedi povratak te determinacija gljiva. 

Sudionici će imati priliku poslušati najstručnije determinatore u Republici Hrvatskoj učiti o vrstama gljiva i njihovom prepoznavanju, a potom uživati u ručku (lovački kotlići, gljivarski kotlići, grah) za što je potrebna minimalna donacija 25 kuna, a koja uključuje konzumaciju kotlića i graha te sok, aperitiv i kavu uz ručak. 

Druženje će se, naglašavaju, nastaviti uz zabavu – veselu slavonsku pjesmu i tamburice, nastup KUD-ova te atraktivnu ponudu domaćih proizvoda lokalnih proizvođača.

Napomena: ponijeti vodu, košare, nožiće, prikladno se odjenuti, u slučaju kiše ponijeti kabanice, a mole i da obavezno najavite dolazak ukoliko želite i konzumaciju kako bi osigurali dovoljne količine kotlića. 

Više pronađite ovdje


Tagovi

1. Slavonska gljivarijada Gljive Levanjska Varoš LAG Strossmayer


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo