Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 13. Bučijada
  • 04.10.2017. 19:30

Dođi, okusi i vidi 13. Bučijadu u Ivanić Gradu!

Pravo vrijeme za posjet Ivanić Gradu je treći vikend u listopadu, 13.-15.10.2017., kada se održava već trinaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada!

Foto: dference/pixabay.com
  • 544
  • 23
  • 0

Pravo vrijeme za posjet Ivanić Gradu je treći vikend u listopadu, 13.-15.10.2017., kada se održava već trinaestu godinu za redom najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada.

Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih proizvoda na kojem izlaže oko 200 izlagača.

U sklopu Bučijade održava se i 7. Izložba bučinog ulja Sjeverozapane Hrvatske s dodjelom medalja i priznanja za najbolja ulja. U okviru toga će o kakvoći bučinog ulja govoriti doc.dr.sc. Sandra Balbino.

Zabavni sadržaji za velike i male

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture. Cooking show na gastro pozornici sastoji od radionica čiji su sudionici chefovi koji će pripremati jela od buče. Na Bučijadi kuhaju Nastasja Chiara Petrić - Chiarin tanjurić, Dino Pavanić, restoran Mano 2, te Marina Gaši, restoran Marina. Uz Cooking show održat će se i Škrlet corner ŠkrCo i prezentacija autohtone sorte vina škrlet vinara udruge Škrlet.

Detaljan program manifestacije pronađite u dokumentu ispod teksta!

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Buča-tramvajem, igraonice i radionice za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru. Iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak Bučko express koji polazi u 9.19 sati.

Bogat program Bučijade

Iz bogatog programa izdvaja se otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 13. listopada u 18,00 sati u gradskom parku u centru, a nakon toga u 19,00 sati na trgu V. Nazora je otvorenje Škrlet cornera ŠkrCo te druženje uz Gypsy jazz band.

U subotu, 14. listopada u 11,00 sati je svečano otvorenje 13. Bučijade obilazak sajma i izlagača, a u 12,00 sati podjela priznanja najboljim proizvođačima bučinog ulja SZ Hrvatske, a o kakvoći bučinog ulja govorit će doc.dr.sc. Sandra Balbino.

Cooking show se održava na gastro pozornici oba dana manifestacije u 12,00 i 13,00 sati, zabavni sadržaji, a navečer koncert Opće opasnosti

U nedjelju 15. listopada u 11,00 sati, Kum 13. Bučijade, naš najbolji skijaš, porijeklom Ivanićanin Ivica Kostelić, primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, poslije će se družiti s posjetiteljima.

Organizator Bučijade je TZG Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, Udrugom proizvođača bučinog ulja Hrvatske, Pučkim otvorenim učilištem, Komunalnim centrom d.o.o., Vatrogasnom postrojbom, Muzejom Ivanić-Grada, KUD-ovima, udrugama, ugostiteljima i građanima Ivanić-Grada.

Foto: dference/pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Bučijada 2017 Ivanić Grad Manifestacija Bučino ulje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]