Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonika
  • 08.03.2017. 13:30

Do 2020. hrvatski proizvođač u rangu austrijskog?

"Planiramo objaviti 50 natječaja vrijednih 500 milijuna eura ove godine, a s time možemo biti bolji od Austrijanaca i Nijemaca, no da bi to bilo tako, svi trebamo biti korektni jedni prema drugima i smanjiti malverzaciju."

  • 4.953
  • 283
  • 0

Jučer je u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano otvorio 2. nacionalnu poljoprivrednu konferenciju "Slavoniku" u organizaciji Udruge "Zemlja i ljudi" ispred koje se okupljenima obratio predsjednik Udruge, Miroslav Kovač.

Neka hrvatska poljoprivreda bude naš ponos

"Uzimajući u obzir da je moto 2. nacionalne poljoprivredne konferencije inspirirati poljoprivredu, žao mi je što nam financijska sredstva i vrijeme ne dozvoljavaju da na istoj raspravljamo o svim poljoprivrednim temama jer Hrvatskoj poljoprivredi trebaju promjene. Suočavamo se s jednim od ključnih izazova, a to je komasacija.

Isto tako, poljoprivredi, kao ekonomskoj grani još uvijek nedostaje praktična grana, odnosno grana povezivanja plave i zelene Hrvatske. U skladu su navedenog, zanemareni i nacionalni interesi, te upravo stoga, ovim putem, šaljem poruku sadašnjim i budućim poljoprivrednicima - mijenjajte se! Vjerujem da ćemo ovom konferencijom poslati poruku da hrvatska poljoprivreda bude ono što treba biti, ponos", priča Miroslav Kovač, predsjednik Udruge zemlja i ljudi.

Šišljagić: nemojmo dozvoliti uvoz tuđe nekvalitete

"Slavonija i Baranja žive od poljoprivrede i proizvodnje hrane. Nemojmo dozvoliti uvoz raznoraznog smeća i varanje naših kupaca jer možemo biti ponosni na ono što proizvodimo."

Romić: sjednimo za isti stol i stavimo ruke na isti, a ne ispod njega

"Premda Hrvatska ima svoje resurse (struku (ljudske resurse), tla i vode), problemi u poljoprivredi su bremeniti i vertikalno i horizontalno. Govoreći o ljudskim resursima, svi trebamo sjesti za isti stol i staviti ruke na isti, a ne ispod njega. Na žalost, kod nas se puno ruku nalazi ispod stola, što dobro nije, stoga sjednimo za jedan stol i stavimo ruke na isti", poručuje Davor Romić nakon kojeg je zastupnica Europskog parlamenta, Marijana Petir poručila da 2,4 milijarde eura iz Programa ruralnog razvoja treba doći u prave ruke, u ruke obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Marijana Petir: Hrvatska je jaka onoliko koliko je jaka svaka njezina regija

"Moramo otkloniti prepreke koje su ispred nas, a njih, na žalost, imamo puno. Trebamo stati na kraj svima onima koji izazivaju nered. Postignimo zajedništvom sve samo da mladi nastave živjeti u Slavoniji gdje će čuvati svoje ognjište i Slavoniju jer Hrvatska je jaka onoliko koliko je jaka svaka njezina regija. Hrvatska je jaka onoliko koliko je jaka Slavoniji, stoga učinimo sve da Hrvatska i Slavonija budu opet jake."

Tomislav Tolušić: Hrvatski poljoprivrednik može biti u rangu austrijskog ili njemačkog

"Želim svima vama da budete vrhunski poljoprivrednici, da imate svoje farme, da ste menadžeri u nekim od poljoprivrednih tvrtki, te da stanje koje stječete nije znanje koje stječete bez veze. Hrvatska poljoprivreda nekoć je bila ponosna, a danas bi se dalo razgovarati da li je, no uvjeren sam da hrvatski poljoprivrednik do 2020. može biti u rangu ili vrlo blizu ranga austrijskog ili njemačkog poljoprivrednika. Planiramo objaviti 50 natječaja vrijednih 500 milijuna eura ove godine, a s time možemo biti bolji od Austrijanaca i Nijemaca, no da bi to bilo tako, svi trebamo biti korektni jedni prema drugima i smanjiti malverzaciju."


Fotoprilog


Tagovi

Slavonika Tomislav Tolušić Poljoprivredni fakultet u Osijeku


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]