Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 03.10.2015. 16:35

Dani zelja i bregofske pite

Koprivnički Bregi godinama su poznati po proizvodnji zelja. Tradiciju uzgoja toga povrća u Podravinu su prije nekoliko desetljeća donijeli Zagorci.

Foto: Općina Koprivnički Bregi
  • 128
  • 7
  • 0

U podravskoj općini Koprivnički Bregi, u nedjelju 04. listopada 2015. godine, održat će se 18. Dani zelja i bregofske pite. Gosti će moći vidjeti kako se nekada zeljarilo, birat će se najteža glavica zelja te najljepša dječja i odrasla zeljarica.

Cijelo poslijepodne Podravkini će kuhari pripremati razna jela od zelja. Iako je ovo povrće zdravo i ukusno, fešta bez slastica ne bi bila potpuna. Stoga će vrijedne domaćice pripremati i poznatu bregofsku pitu koja je upisana i u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Iako se danas kolač pod tim nazivom nudi u mnogim mjestima i restoranima, Bregovke kažu da samo one znaju napraviti onu pravu. Naime, recept se u prošlosti tajio i samo su ga tamošnje domaćice prenosile s koljena na koljeno. Danas se uglavnom znaju svi sastojci, no neke elemente pripreme još uvijek znaju samo mještanke. Program će početi u podne. Organizatori su Udruga prijatelja kulture Vlado Dolenec i Udruga žena Koprivnički Bregi.

Foto: Općina Koprivnički Bregi


Tagovi

Koprivnički Bregi Dani zelja Bregofska pita Zeljarice Registar kulturnih dobara Bregovske domaćice Udruga žena Zeljarenje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]