Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani voća
  • 23.09.2014. 09:00

Dani voća - očuvanje tradicije seoskog života

Dani voća Koprivničko-križevačke županije imaju za cilj organiziranje županijskih proizvođača voća te promociju i prodaju njihovih proizvoda

  • 180
  • 12
  • 0

Manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije ove će godine obilježiti svoje 16. izdanje, a održat će se 03. i 04. listopada u Đurđevcu. Za organizaciju su zaslužni Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac, Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu - Područni ured Koprivnilčko-križevačke županije, Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije te Pora - Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Prvog dana, 03. listopada stručnjaci s područja voćarstva održat će predavanje o mjerama ruralnog razvoja te obvezama voćara pri stavljanju njihovih proizvoda na tržište, dok će drugi dan biti prodajno-izložbenog karaktera.

Ova manifestacija ima za cilj organiziranje županijskih proizvođača voća te promociju i prodaju njihovih proizvoda. Svake godine bilježi sve veći broj izlagača, ali i zainteresiranih posjetitelja. Već tradicionalno, na manifestaciji se prikazuje način života na selu, pečenje rakije i pekmeza, a posjetitelji osim voća, mogu kupiti i brojne voćne prerađevine kao što su marmelade, pekmezi, kompoti i sl. Prošlogodišnji dani voća Koprivničko-križevačke županije okupili su više od 80 izlagača iz županije domaćina, Međimurske i Virovitičko-podravske županije, koja je ujedno bila i županija partner.

U prošlogodišnjem tiskanom izdanju kataloga povodom Dana voća predstavilo se 239 proizvođača voća iz Koprivničko-križevačke županije, a u katalogu su, osim kontakt podataka, i fotografije poljoprivrednog gospodarstva, navedene i vrste voća, sortiment, broj sadnica te površine pod voćnim kulturama. Tiskano izdanje kataloga predviđeno je i za ovogodišnje Dane voća. Organizatori očekuju veliki broj izlagača, ali i brojne posjetitelje koji će po 16. put podržati ovu manifestaciju kao već tradicionalan događaj.


Tagovi

Dani voća Koprivničko-križevačka županija Đurđevac Stručnjaci s područja voćarstva Proizvođači voća Pečenje rakije i pekmeza Voćne prerađevine Tradicija Marmelade Kompoti Ruralni razvoj PORA Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.