Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani vina i turizma 2014.
  • 06.05.2014. 13:00

Dani vina uz bogatu ponudu mamili uzdahe Osječana

Rose Erdutskih vinograda mamio je uzdahe pripadnica ljepšeg spola, a Vina Belje doslovno su zablistala na Danima vina i turizma u Osijeku

  • 103
  • 6
  • 0

U osječkoj Tvrđi održana je još jedna tradicionalna manifestacija Dani vina i turizma, koja je i ove godine privukla na tisuće posjetitelja. Osječko-baranjski župan, Vladimir Šišljagić i njegovi zamjenici Željko Kraljičak i Dragan Vulin, među mnoštvom posjetitelja našli su se na manifestaciji. Župan ističe kako Dani vina i turizma svake godine bilježe sve veći broj posjetitelja, a razlog tomu je ponajprije konstantno obogaćivanje sadržaja manifestacije.

Doduše, Dani vina ne predstavljaju samo vino iz četiri vinogorja - baranjskog, erdutskog, đakovačkog i feričanačkog, nego i turizam Slavonije i Baranje, koje su zorno predstavljale turističke zajednice. Na manifestaciji su sudjelovala brojna gospodarstva, koja uz vinsku ponudu nude i smještajne kapacitete, kao i niz dodatnih sadržaja.

Interes za manifestaciju sve veći

Dani vina i turizma s godinama izazivaju sve veći interes što izlagača što posjetitelja, a zauzimaju jedno od središnjih manifestacija Osječko-baranjske županije. Za Dane vina i turizma zna se i vani, jer dobar glas dalako se čuje.

Manifestacija inače traje mjesec dana, a za prošli, promajski vikend, održan je najznačajniji dio programa. Osječani su osobito bili zainteresirani za Večer glazbe i vina na koje su došli u velikom broju. Predsjednik Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, Antonio Sobol, ističe kako im se priključuje puno manifestacija, poput Gastrofesta u Đakovu, a ove godine uključili su se i hoteli i vinari, koji sudjeluju u svim danima, a značajna podrška ove godine stiže i od gospodarstvenika.

Vina Belje zablistala na Danima vina i turizma

Na stiliziranoj vinskoj cesti štand Vina Belje plijenio je pozornost mnogobrojnih ljubitelja vina. Voditelj Vinskog turizma Belje d.d., Tomislav Prekl, ocijenio je da su za vinare Dani vina i turizma manifestacija koja je prerasla u jednu lijepu priču regionalnog identiteta.

"Prezentacija vina i vinara, podizanje vinske kulture, navike pijenja i uživanja u vinu je u biti prvi korak ka uspjehu promicanja regije kao takve. Vina Belje svake godine u ovo vrijeme izlaze s novim vinima na tržište, a ovakva manifestacija je pravo vrijeme da se prezentiramo. Ove godine ići ćemo prema ultrapremium vinima u smjeru prezentacije i smjeru debitanata na tržištu jer uskoro očekujemo (butelje su već spremne) izlazak tri odlična vina. Jedno je autohtona sorta kontinentalne Hrvatske - graševina 2006. godine kojom s odmakom od osam godina pravimo jedan remake. S tim vinom ići ćemo isključivo u smjeru ugostiteljstva i bolje opremljenih vinoteka. Dok ćemo druga dva vina, crni sortiment, crni merlot i frankovku izbaciti na tržište pod našom poznatom linijom Goldberg", kaže za Glas Slavonije gdin. Prekl.

Rose Erdutskih vinograda mamio uzdahe nježnijeg spola

Erdutski vinogradi su se također predstavili posjetiteljima, a regionalni voditelj prodaje Nikola Barišić istaknuo je kako su izašli na tržište s novim kvalitetnim vinom Rose koje ima lijepu ružičastu boju s jantarnim odsjajem. Riječ je o elegantom, zaokruženom vinu, srednjeg tijela s izdašnim i vrlo privlačnim voćnim i cvjetnim aromama i mirisima poput jagode i višnje te divnom svježinom.


Tagovi

Vina Belje Erdutski vinogradi Dani vina i turizma Osijek Tvrđa Antonio Sobol Vladimir Šišljagić Željko Kraljičak Dragan Vulink Tomislav Prekl Graševina Rose Goldberg Nikola Barišić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.