Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vrbnik
  • 29.07.2013.

Dani vina otoka Krka

U Vrbniku se održavaju Dani vina. Svake se godine organiziraju stručna predavanja za vinare i vinogradare s vrsnim predavačima, te cjelodnevna prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Foto: Stock.xchng
  • 229
  • 10
  • 0

Dani vina otoka Krka (Vrbnik) održavaju se u Vrbniku od 2004. godine, zadnji vikend u kolovozu.
Manifestacija je zamišljena prvenstveno na način da, uz sedam vinara iz Vrbnika i jednog sa otoka Krka, svoja vina svake godine predstave i vinari iz neke druge županije.

Prve 2004. godine naši su gosti bili vinari iz Zagrebačke županije, 2005. iz Sisačko-moslavačke, 2006. iz Bjelovarsko-bilogorske, 2007. iz Koprivničko-križevačke, 2008. iz Dubrovačko-neretvanske, 2009. iz Vukovarsko-srijemske, 2010. iz Krapinsko-zagorske, 2011. iz Primorsko-goranske, a 2012. iz Osiječko-baranjske županije.

Uz vinare, svoje su mjesto našli i ostali proizvođači autohtonih i eko proizvoda

Za razliku od ostalih turističkih mjesta na otoku Krku, u Vrbnik dolaze pretežno domaći i strani izletnici, kako u individualnom tako i u organiziranom aranžmanu ( tijekom travnja, svibnja, lipnja, rujna i listopada autobusima sa područja Istre, Kvarnera i unutrašnjosti Hrvatske, a tijekom srpnja i kolovoza brodovima i brodićima iz nama "susjednih" mjesta Crikvenice, Selaca i Novog Vinodolskog ). Osim razgledavanja bogatstva kulturne baštine izletnicima je nezaobilazan odlazak u jednu od mnogobrojnih konoba, gdje uz konzumaciju pršuta i sira mogu uživati i u dobroj kapljici, već nadaleko poznate i priznate, Vrbničke žlahtine.

Manifestacijom "Dani vina" nastojimo obogatiti turističku ponudu cijelog otoka Krka, pa i šire, izvorno hrvatskim proizvodima, koji su i te kako prihvaćeni i traženi, prvenstveno od stranih, ali i od domaćih gostiju, u obliku suvenira upotrebne vrijednosti. Ovime doprinosimo u maloj mjeri da sa tržišta izguramo jeftine suvenire iz uvoza, i ponudimo kao suvenir butelju kvalitetnog ili vrhunskog vina, razne rakije, eko likere, maslinovo ulje, ovčji, kozji ili kravlji sir, med, ... , jednom riječju proizvode koji asociraju na Hrvatsku kao turističku destinaciju.

Sva se događanja održavaju na dva glavna gradska trga, Trgu Škujici i Placi Vrbničkog statuta, gdje se za tu priliku postavlja 20-tak tipiziranih drvenih štandova.

U petak i subotu od 11,00 do kasnih večernjih sati degustirati se mogu sva vina kod bilo kojeg vinara, a sva buteljirana vina prodaju se po prigodnim cijenama.
Poslijepodnevni i večernji sati rezervirani su za kulturno-zabavni program.

U suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom komorom iz Rijeke svake se godine organiziraju stručna predavanja za vinare i vinogradare s vrsnim predavačima, te cjelodnevna prezentacija poljoprivredne mehanizacije i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo.

Organizator "Dana vina" je Turistička zajednica Općine Vrbnik, a manifestacija se ne bi mogla realizirati bez podrške i financijskog doprinosa Općine Vrbnik, vrbničkih vinara i ugostitelja, te Hrvatske poljoprivredne komore iz Rijeke.

Također svoje učešće u manifestaciji iskazuju i iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Primorsko-goranske županije, Županije i Turističke zajednice županije iz koje dolaze vinari-gosti i ostali izlagači, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Kvarnera.

Izvor: Vrbnik.hr, Foto: Stock.xchng


Tagovi

Dani vina Krk Vrbnik Prezentacija Poljoprivredna mehanizacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]