Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OIE
  • 19.05.2023. 11:50
  • Splitsko-dalmatinska, Bol, Brač

Dani Sunca: Kako agrosunčane elektrane mogu pomoći poljoprivredi?

U sklopu međunarodne konferencije Dani Sunca, održat će se panel i okrugli stol "Agrosunčane elektrane za poljoprivrednu i energetsku proizvodnju". Prijavite se!

Foto: Depositphotos/roncivil
  • 1.088
  • 72
  • 0

Panel i istoimeni stručni okrugli stol "Agrosunčane elektrane za poljoprivrednu i energetsku proizvodnju", kao dio programa međunarodne konferencije Dani Sunca, održat će se 26. svibnja u Bolu na Braču. 

Kako pojašnjavaju iz Obnovljivi izvori energije Hrvatske (OIEH), ove elektrane imaju velik potencijal ostvarivanja višestrukog benefita.

"Zajedničkom raspravom možemo pronaći najbolja rješenja za istovremenu proizvodnju hrane i električne energije, uz osiguranje zaštite nasada i tla te ostvarivanje dodatnog prihoda i povećanje konkurentnosti poljoprivrednog gospodarstva", ističu navodeći da za praćenje panela i okruglog stola nije potrebno platiti kotizaciju. Zbog ograničenog broja mjesta dolazak je potrebno potvrditi na: sunnydays@oie.hr

Na koji način promijeniti sve što je potrebno da bismo ubrzali i osnažili razvoj solarnih projekata u skladu s postavljenim nacionalnim, ali i europskim ciljevima, samo je jedno od pitanja o kojima će se razgovarati na konferenciji Dani Sunca. 

Posebna važnost dat će se i temi koliki doprinos u postizanju energetske samodostatnosti mogu dati agrosunčane elektrane te kako mogu pomoći poljoprivredi u ublažavanju posljedica klimatskih promjena.

Napominju i da nam je za postizanje energetske samodostatnosti do 2030. godine potrebno oko 2500 MW sunčanih elektrana koje bi na godinu mogle proizvesti 3 TWh električne energije. 


Tagovi

OIE Agrosunčane elektrane Poljoprivredna proizvodnja Energetska samodostatnost Klimatske promjene Panel


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Još jedan vinski gulaš. Red crvenog luka, juneći močing, malo začina i par litara vina. Nešto se i popilo kroz sate bdijenja iznad kotlića. Taktiziranje na temu ‘glad je najbolji začin’ još je jednom polučilo uspjeh 🍷😎