Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani školjaka
  • 19.12.2013. 10:00

Dani školjaka u Istri

Uživajte u bogatim okusima mora na Danima školjaka, od 10. veljače do 23. ožujka 2014., u sjeverozapadnoj Istri

  • 297
  • 19
  • 0

Ljubitelji morskih delicija imati će priliku uživati u bogatim okusima mora na Danima školjaka, koje na području sjeverozapadne Istre, od 10. veljače do 23. ožujka 2014. godine, organiziraju turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.

Tih dana istarski restorani imaju priliku iskazati se u maštovitosti te svojim posjetiteljima ponuditi menije na bazi školjaka po prigodnim cijenama. Poznato je da se kulinarske delicije izvrsno sljubljuju sa vinima, pa će tako Dane školjaka upotpuniti šarolika ponuda vrhunskih lokalnih vina i maslinovih ulja, po kojima je istarski kraj nadaleko poznat.

Istarske školjke - kapešante, pedoći, dondole, mušule, kanaštrele i oštrige, posebnog su okusa zahvaljujući čistom podmorju. Na tanjur stižu iz izlova i uzgoja čija tradicija seže u antičko doba. Kapešante se najčešće vade iz mora uz zapadnu obalu Istre, kraj izvora slatke vode, ponajprije na ušću Mirne, poznatom po vrhunskim primjercima.

Najbolje su zimi, a koju god kombinaciju odaberete uvjereni smo da nećete pogriješiti. U buzari s klasičnim začinima poput češnjaka i peršina, pomidorima, maslinovim uljem i bijelim vinom, s domaćom tjesteninom, u rižotima, zapečene u pećnici i na roštilju ili pak u sofisticiranim suvremenim kombinacijama.

Dani školjaka odličan su povod za dolazak u sjeverozapadnu Istru tijekom veljače, a posebno za sve zaljubljene u dane sv. Valentina.

Photo: coloursofistria.com


Tagovi

Dani školjaka Istra Umag Novigrad Buje Vino Buzara Kapešante


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.