Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupina
  • 22.07.2013.

Dani kupina u gradu Zagrebu

Održana je deseta tradicionalna manifestaciju Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina...

Foto: Stock.xchng
  • 320
  • 29
  • 0

Nakon Dana zagrebačkih jagoda, zatim Dana trešanja, na Trgu kralja Tomislava, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emila Tuka, zamjenika župana Zagrebačke županije Damira Tomljenovića, te predsjednika Poljoprivredne zadruge „Kupina Eko“ Zdravka Biškupa, otvorio je 19.srpnja 2013. desetu, tradicionalnu manifestaciju Dani hrvatskih kupina i proizvoda od kupina.

Organizatori manifestacije su Grad Zagreb - Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Zagrebačka županija - Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, kao i Poljoprivredna zadrugom Kupina-Eko i Udruga proizvođača kupina Zagrebačke županije.

Gradonačelnik se u ime sugrađana zahvalio svim uzgajateljima kupina, te ih sve pozvao da uživaju u ovom visokovrijednom voću, bogatom vitaminima i mineralima.

Osim kupina, na štandovima će se moći naći i ostali proizvodi poput kupinovog vina, marmelade, likera, rakije i sirupa. Do 7. rujna 2013., kupine će se moći kupovati na tri lokacije u gradu (na Trgu kralja Tomislava, Svetice ispred stadiona Dinamo, te na raskrižju Petrinjska -Jurišićeva) od 11 proizvođača, a cijena mjerice od ½ kg je 15 kuna..

Autor: Marijan Mavračić, dipl. ing. agr., Foto: Stock.xchng


Povezana biljna vrsta

Kupina

Kupina

Sinonim: - | Engleski naziv: Blackberry | Latinski naziv: Rubus fructicosus L.

Kupina je biljka penjačica iz porodice ruža (Rosaceae) te naraste od 50-300 cm. Stabljika joj je, manje-više bodljikava zavisno od sorte te mjestimično odrvenjela. Bodlje služe za... Više [+]

Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Kupina Manifestacija Milan Bandić Otvorenje


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?