• Interslast 2017
  • 09.10.2017. 13:00

Dan za slatko u Tuhelju - Interslast 2017!

Interslast izuzetan značaj pridaje preferiranju hrvatskih izvornih slastica, a spravljanje kolača pokazat će se u posebnim radionicama gdje će ih sudionici moći degustirati!

Foto: interslast.eu
  • 201
  • 17
  • 0

Ovogodišnji šesti internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast održat će se 10. listopada 2017. u hotelu Well Tuhelj pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Svjetske organizacije Taste of peace (kuhari bez granica), Turističke zajednice Krapinsko zagorske županije, županijske Obrtničke komore te pod stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza i Saveza slastičara Hrvatske. Organizator i pokretač ovog kongresa je Novinsko-nakladnička tvrtka Robinson iz Zagreba.

"Interslast izuzetan značaj pridaje preferiranju hrvatskih izvornih slastica. Ove godine će se predstaviti tri hrvatske županije; Koprivničko-križevačka s podravskom pogačom (koja je prije 2 mjeseca postala zaštićeni kolač), Karlovačka županija s ogulinskom masnicom i Krapinsko zagorska županija sa svatovskim kolačima Hrvatskog Zagorja", ističe Stjepan Odobašić, direktor Novinsko-nakladničke kuće Robinson.

Poseban gost za spravljanje američkih pita

Spravljanje ovih kolača pokazat će se u posebnim radionicama a sudionici će ih moći degustirati. Na kongresu će se izložiti i pazinski cukerančići. Interslast je pokrenuo zaštitu podravske pogače koja je također pred zaštitom. Nadam se da će isti put slijediti i ogulinska masnica.

Organizator je ove godine pozvao i Mateu McConnell koja će predstaviti spravljanje američkih pita u posebnoj radionici. U sklopu kongresa održava se veliko natjecanje u spravljanju torta s plodovima jeseni u konkurenciji torta, natjecanje učenika srednjih slastičarskih i prehrambenih škola Slovenije i Hrvatske na istu temu, te natjecanje u spravljanja izvornih pita u četiri kategorije: voćne, orah, kremaste i čokoladne pite. Pred ocjenjivačkim sudom naći će se 50-tak vrsta pita koje će sudionici moći kušati.

U svim natjecanjima prijavljeno je 78 ekipa iz Hrvatske i Slovenije. Na Interslastu sudjeluju osim Hrvatske, SAD, Austrija, Njemačka, Slovenija, Italija i Turska. Kongres su sponzorirale koprivnička Podravka, Dukat Zagreb, MIP Mlin i pekare d.o.o. Sisak te Master Martini Italija.

Foto: interslast.eu


Tagovi

Interslast 2017 Tuhelj Kongres Slastičarstvo Kolači Pite Radionice Sladoled


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi