Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Skup voćara
  • 25.09.2015. 13:20

Dan voćara u Lipiku!

Sajam je mjesto susreta poduzetnika, ljubitelja voćnih prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja voća s naglaskom na razmjenu iskustva, pristup informacijama te povezivanje proizvođača.

  • 160
  • 10
  • 0

U nedjelju 27. rujna od 10 do 18 sati u parku u Lipiku održava se drugi po redu Dan voćara koji ove godine uz jaki stručni dio prati i bogat zabavni program.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i mjesto je susreta poduzetnika i svih onih koji dijele poveznicu voćarstva, voćnih prerađevina i proizvoda, mehanizacije, alata, zaštite i skladištenja voća s naglaskom na razmjenu iskustva, pristup informacijama te povezivanju postojećih i potencijalnih proizvođača, poduzetnika.

Strojevi za osnovnu obradu tla

Predavanja, sajam, obilazak pogona, prezentacije strojeva samo su dio nedjeljnjih događanja!

Tvrtka AgroPMD sa svojom mehanizacijom marki Rabe, HE-VA, Samson, Faresin, Orsi, traktorima Hattat i drugim strojevima imati će vlastiti štand. U 12.00 na državnoj ergeli Lipik, AgroPMD poziva zainteresirane na prezentaciju strojeva za osnovnu obradu tla, a to su plug RABE Albatros 110S 3+0, kratka Tanjurača HE VA Disc Roller 3,5m, gruber HE VA Tripl tiller 3m i valjak HE-VA Cambridge Tipp roller 4,5m.

Korištenje EU fondova za razvoj voćarstva

U okviru sajamskih događanja od 10:00 sati predviđeni su stručni paneli s temama: "Pozitivna i negativna iskustva u voćarstvu" i "Korištenje EU fondova za razvoj voćarstva", otvorene rasprave s aktualnim temama o stanju voćarstva na području grada Lipika, mogućnostima kreditiranja od strane banaka.

Dani voćara u Lipiku ove godine još privlačniji!

Od 12:00 sati u program je uključen i organizirani obilazak hladnjače s ULO tehnologijom kapaciteta 3.000 tona voća u Poduzetničkoj zoni u Lipiku tvrtke Frutarija te razgledavanje skladišta i sustava za skladištenje i čuvanje voća.

Uz zabavni program i ugostiteljsku ponudu tijekom dana posjetitelje očekuju atrakcije pečenja rakije, kuhanja pekmeza, lunapark kao i turistički obilasci lokalnih znamenitosti turističkim vlakićem i fijakerom s lipicancima ergele Lipik. U svim kafićima u Lipiku tog dana uz kavu popijte i besplatan sok, donaciju tvrtke Frutarija povodom Dana Grada Lipika.


Tagovi

Hattat HE-VA Rabe Lipik Voćari Hladnjača Frutarija Samson Faresin Orsi Disc Roller Cabridge RABE


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P