Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastronomska manifestacija
  • 11.07.2015. 15:20

Dan rajčica u Umagu!

Početak glavne berbe rajčica u Istri početkom kolovoza, u Umagu već tradicionalno označava i početak Dana rajčica. Dođite na glavni umaški trg 30. srpnja i proslavite rajčicu!

  • 184
  • 11
  • 0

Početak glavne berbe rajčica u Istri početkom kolovoza, u Umagu već tradicionalno označava i početak Dana rajčica. Gastronomska manifestacija posvećena najomiljenijem sezonskom ljetnom povrću jedina je takve vrste u Hrvatskoj i pruža pravu priliku da kušate rajčicu u raznim kombinacijama.

Na glavnom se umaškom trgu 30. srpnja 2015, uz zabavne programe, mogu degustirati jela spravljena na bazi ovog povrća, inače pravog izvora zdravlja i vitalnosti. Većinom je to šalša, popularni umak od rajčice, s raznim vrstama tjestenine, jelo koje čini sastavni dio svakog mediteranskog ljetnog menija.

Uz guštanje u hrani, posjetitelji imaju priliku vidjeti razne sorte rajčica, ali i saznati nešto više o njima. A fešta ne bi bila prava da nema izbora za miss! Pa tako i Umažani uz Dan rajčice organiziraju izbor za najbolju sortu, ali i za najveću miss rajčica! Nakon što ste saznali nešto novo o ovom popularnom povrću i zadovoljili svoja nepca, vrijeme je za pravu zabavu koja se u Umagu nikad ne propušta! Festival koji slavi berbu ovog povrća na Bujštini i vrhunac ljeta završava pravom pučkom veselicom.


Tagovi

Dan rajčice Umag Šalša Gastro manifestacija Miss rajčica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰