Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan polja
  • 16.09.2017. 12:30

Dan polja šećerne repe u Sladorani

Dan polja šećerne repe u županjskoj Sladorani održat će se u ponedjeljak, 18. rujna.

Foto: Sladorana.hr
  • 609
  • 58
  • 0

Dan polja šećerne repe u županjskoj Sladorani održat će se u ponedjeljak, 18. rujna. Tradicionalna manifestacija Dan polja šećerne repe u organizaciji županjske Sladorane prilika je da se brojnim proizvođačima predstave pokusna polja na kojima se testiraju dosadašnje i nove sorte šećerne repe s ciljem povećanja kvalitete i prinosa, što je ključno za konkurentnost hrvatskih proizvođača na tržištu EU.

Danu polja nazočit će i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji će obići polja koja će stručnjaci pregledati zajedno s proizvođačima.

Foto: Sladorana.hr


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Dan polja Sladorana Šećerna repa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Znate li u kojem bh. kraju su od "sirotinjskog jela" napravili gastronomski specijalitet? Nazivaju ga i Bogom danim za koze. Odakle god došli možete jesti "U matere". Uskoro reportaža #12bisera 🥬🥗🤗