Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 30.09.2008.

Dan pokusno-pokaznog polja

  • 1.782
  • 87
  • 0

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Varaždinske županije održan je završni dan pokusno-pokaznog polja. Uz veliku pomoć Varaždinske županije, brojnih tvrtki sponzora i poljoprivrednih proizvođača: Drožđek Dragica, Maltarski Slavko, Cafuk Zdravko i Presečki Zdravko provedeni su svi pokusi koji su planirani tijekom 2008.godine.

Uz prezentaciju svih provedenih sortnih i gnojidbenih pokusa prezentiran je i rad kombajna za vađenje mrkve. Istovremeno se moglo pogledati rad kombajna za vađenje krumpira i spremanje silaže na provedenom pokusu sa kukuruzom. Osim krmnih kultura (talijanski ljulj i lucerna Soča - sponzor Sjemenarna, lucerna Mirna - Bc institut, Osiječka 66 - Poljoprivredni institut Osijek, stočni grašak u smjesi sa raži, stočni grašak za zrno), prikazan je Pioneer hibrid kukuruza PR39F58 na kojem je proveden gnojidbeni pokusi - Petrokemija Kutina. U suradnji s Agronomskim fakultetom pratit će se pojava bolesti i štetnika na zasijanim Pioneer hibridima uljane repice PR 46 WO9 i DO3.

Od povrtnih kultura prezentirana je mrkva Nickerson Zwaan (Presto, Tino, Exelso, Concerto, Vac-37B, Bolero, Maestro) te hibridi zelja AM Agro (Busoni, Varna-crveno, Tasirti, Ziklop, Leopard, Ruso, Gilson, Chopin, Sarmach i kelj Kaserta), na kojima su također provedeni gnojidbeni pokusi, sa tri kombinacije gnojiva Petrokemija Kutina, te uljana tikva golica Gleisdorfer - RWA za proizvodnju bučinog ulja. Osim toga u suradnji s Agronomskim fakultetom - zavod za povrćarstvo prezentiran je i gnojidbeni pokus na crvenom i narančastom batatu. Pokus je postavljen po slučajnom blok rasporedu na dvadeset četiri parcelice. Uz osobni angažnam savjetnika HZPSS za tu priliku izrađena je deplijana o provedenim aktivnostima, koja je podijeljena svim sudionicima na danu polja. Kao i na svakom danu polja na kraju je upriličen domijenak sa pravim domaćim kulinarskim specijalitetima koje su pripremili naši proizvođači.

Odsjek HZPSS-a Varaždinske županije,
Mara Bogović, dipl. ing. agr., stručni savjetnik


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Višnja u cvatu, 19. rujna :O