Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 30.09.2008.

Dan pokusno-pokaznog polja

  • 1.758
  • 87
  • 0

U organizaciji Odsjeka HZPSS-a Varaždinske županije održan je završni dan pokusno-pokaznog polja. Uz veliku pomoć Varaždinske županije, brojnih tvrtki sponzora i poljoprivrednih proizvođača: Drožđek Dragica, Maltarski Slavko, Cafuk Zdravko i Presečki Zdravko provedeni su svi pokusi koji su planirani tijekom 2008.godine.

Uz prezentaciju svih provedenih sortnih i gnojidbenih pokusa prezentiran je i rad kombajna za vađenje mrkve. Istovremeno se moglo pogledati rad kombajna za vađenje krumpira i spremanje silaže na provedenom pokusu sa kukuruzom. Osim krmnih kultura (talijanski ljulj i lucerna Soča - sponzor Sjemenarna, lucerna Mirna - Bc institut, Osiječka 66 - Poljoprivredni institut Osijek, stočni grašak u smjesi sa raži, stočni grašak za zrno), prikazan je Pioneer hibrid kukuruza PR39F58 na kojem je proveden gnojidbeni pokusi - Petrokemija Kutina. U suradnji s Agronomskim fakultetom pratit će se pojava bolesti i štetnika na zasijanim Pioneer hibridima uljane repice PR 46 WO9 i DO3.

Od povrtnih kultura prezentirana je mrkva Nickerson Zwaan (Presto, Tino, Exelso, Concerto, Vac-37B, Bolero, Maestro) te hibridi zelja AM Agro (Busoni, Varna-crveno, Tasirti, Ziklop, Leopard, Ruso, Gilson, Chopin, Sarmach i kelj Kaserta), na kojima su također provedeni gnojidbeni pokusi, sa tri kombinacije gnojiva Petrokemija Kutina, te uljana tikva golica Gleisdorfer - RWA za proizvodnju bučinog ulja. Osim toga u suradnji s Agronomskim fakultetom - zavod za povrćarstvo prezentiran je i gnojidbeni pokus na crvenom i narančastom batatu. Pokus je postavljen po slučajnom blok rasporedu na dvadeset četiri parcelice. Uz osobni angažnam savjetnika HZPSS za tu priliku izrađena je deplijana o provedenim aktivnostima, koja je podijeljena svim sudionicima na danu polja. Kao i na svakom danu polja na kraju je upriličen domijenak sa pravim domaćim kulinarskim specijalitetima koje su pripremili naši proizvođači.

Odsjek HZPSS-a Varaždinske županije,
Mara Bogović, dipl. ing. agr., stručni savjetnik


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tomci dobili ekološki certifikat Obitelj Tomac po mnogočemu visoko podiže ljestvicu kvalitete i prepoznatljivosti svojih vina, a najnoviji dokaz njihove uspješnosti stjecanje je ekološkog certifikata. Ekološki pristup budućnost je Plešivice... Više [+]