• Pelješki podrumi
  • 10.06.2021. 11:05
  • Grad Zagreb, Zagreb

Dan otvorenih vrata peljeških podruma u Zagrebu

Zagrebu želimo prenijeti barem malo atmosfere i iznimno se veselimo druženju s ljubiteljima vina, partnerima, kupcima i prijateljima Pelješca, istaknuo je Slobodan Rosić.

Foto: Andrea Sain/Komunikacije Lollipop
  • 59
  • 3
  • 0

Najpoznatija pelješka manifestacija seli na jedan dan u Zagreb. Na Danima otvorenih vrata peljeških podruma, u petak, 11. lipnja, od 16 do 21:30 u vinoteci Vintesa ljubitelji vina uživat će u moćnim plavcima.

U dvorištu vinoteke u Vlaškoj tako će se predstaviti vinarije Bezek iz Janjine, Rota iz Kune, Matković iz Potomja, Marlais i Ledinić iz Ponikava, PZ Putniković i Pelješki vrhovi PZ Janjina.

Naime, ova manifestacija tradicionalno se održava svake godine u prosincu, no prošle je zbog pandemije bila odgođena. Organizatori su se zbog toga odlučili na ljetnu verziju koja je počela još prošloga tjedna i trajat će sve do 15. lipnja.

"Zagrebu u petak želimo prenijeti barem malo atmosfere i iznimno se veselimo druženju s ljubiteljima vina, partnerima, kupcima i prijateljima Pelješca“, istaknuo je Slobodan Rosić, predstavnik Udruga Plavac mali Pelješac i Pelješki vinski puti te najavio još dvije nove vinske fešte na poluotoku – Dane Dingača 29. lipnja i Dane Postupa 16. srpnja.

Želite li osjetiti dašak ljeta uz čašu vrhunskog Dingača, plavca, rosea, pošipa, maraštine…, za degustaciju je potrebno izdvojiti deset kuna te za čašu od 3,5 decilitra 30 kuna ili 40 kuna za onu od 4,7 decilitara.


Tagovi

Pelješki podrumi Festival Zagreb Vinoteka Vintesa Slobodan Rosić


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće najzad se preselilo u baštu, ali samo jedna mrkvica