Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostar 2019
  • 15.12.2018. 16:30

Dalfina Bošnjak: Partnerstvo s NR Kinom jača poziciju Mostarskog sajma u ovom dijelu Europe

Ne treba posebno naglašavati koliko je ogromno kinesko tržište značajno. Uz to, kinesko partnerstvo jača ulogu i poziciju Mostarskog sajma i potvrda je da znamo odgovoriti najvećim izazovima kada su u pitanju organizacije manifestacija na visokoj razini, ističe Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskog sajma.

Foto: Mostarski sajam
  • 161
  • 11
  • 0

Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru - Mostarski sajam, jedna je od najznačajnijih i najposjećenijih gospodarskih manifestacija u regiji. Održat će se od 9. do 13. travnja 2019. godine, po 22. put. 

Zemlja partner je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj gospodarskoj izložbi. Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je zadnje desetljeće izrazito prisutna na Mostarskom sajmu. Posebice se to odnosi na posljednje tri godine, kad su se kineski izlagači na sajmu predstavili sa svojim najjačim privrednim subjektima iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija i energetike. 

NR Kina i Mostarski sajam zajedno su organizirali nekoliko važnih međunarodnih događaja. Vlada NR Kine i Vijeće ministara BiH prepoznali  su Mostarski sajam kao idealno mjesto za održavanje Summita 16+1 ("Jedan pojas -jedan put") 2017. godine, na kojoj su sudjelovali predstavnici 16 zemalja Jugoistočne Europe i NR Kine. Prošle godine je u sklopu ovoga projekta, organiziran vrlo uspješan Sajam poljoprivrednih proizvoda i vina "16+1"

Mostarski sajam će obogatiti gospodarsku scenu Bosne i Hercegovine i regije

Organizacija spomenutih događaja, rezultirala je partnerstvom koje je okrunilo suradnju Mostarskog sajma  i NR Kine u 2019. godini.

Dalfina Bošnjak: Na sajmu će kineski gospodarstvenici biti zastupljeni u velikom broju

"Ponosni smo i sretni što je NR Kina prihvatila partnerstvo s našim Mostarskim sajmom što nam puno znači gledano s više aspekata. Ne treba posebno naglašavati koliko je ogromno kinesko tržište značajno za BiH. Uz to, kinesko partnerstvo jača ulogu i poziciju Mostarskog sajma i potvrda je da znamo odgovoriti najvećim izazovima kada su u pitanju organizacije  manifestacija na visokoj razini. Stoga s pravom očekujemo da će na 22. mostarskom sajmu 2019. godine, kineski gospodarstvenici biti zastupljeni u velikom  broju što će rezultirati jačanju dvaju gospodarstava. 

Posebnu zahvalnost dugujemo veleposlanici NR Kine u BiH nj.e. Chen Bo koja se potvrdila kao osvjedočeni prijatelj Mostarskog sajma i BiH", istaknula je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti

Uz NR Kinu, na 22. mostarskom sajmu očekuju izlagače iz još tridesetak zemalja svijeta i iz svih oblasti privrede. Naime, sajam u Mostaru je izložba općeg tipa i na njoj se tradicionalno predstavljaju gospodarski subjekti iz skoro svih grana gospodarstva, od kojih prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim elektroindustrija i IT sektor. Sastavni dio Mostarskog sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, na kojem se promoviraju autohtona domaća vina i turistička ponuda te Sajam knjige i grafičke industrije.

Sajam je mjesto za održavanje bilateralnih političkih razgovora, gospodarskih konferencija, skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja. Pored poslovnog dijela, sastavni dio sajma čine i kulturno-zabavni sadržaji.  

Mostarski sajam 2019. ponovno će oživjeti grad na Neretvi, koji za vrijeme sajma posjete deseci tisuća gostiju, dati novi poticaj poduzetnim ljudima u sklapanju novih poslovnih aranžmana i partnerstava i obogatiti gospodarsku scenu Bosne i Hercegovine i regije.

Mostarski sajam u brojkama

  • 22 godine duga tradicija
  • 30.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora 
  • 2 paviljona
  • 700-800 izlagača
  • 30 zemalja svijeta
  • 50.000 posjetitelja
  • 300 akreditiranih novinara

Popust od 10% za rane prijave

Za sve je posjetitelje osiguran veliki parking prostor, pogodnost je blizina špedicije, zračne luke i magistralnih cesta, a ono što ga čini vrlo uspješnim je na stotine potpisanih ugovora o suradnji. Posebna pogodnost za izlagače je 10% popusta koje Mostarski sajam osigurava za one koji prijave izlaganje do 31.12.2018.  Ukoliko želite iskoristiti pravo na popust, molimo ispunite prijavni obrazac u nastavku. 


Tagovi

Mostarski sajam Dalfina Bošnjak NR Kina Chen Bo Partner 16+1 Prijava


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Mostarski sajam

Rodoč bb, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
tel: +387 36 350 194, e-mail: info@mostarski-sajam.com web: http://www.mostar-fair.com/