Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cvjetno proljeće
  • 01.04.2019. 15:00
  • Primorsko-goranska, Crikvenica

Cvjetno proljeće u Crikvenici okupilo brojne izlagače, ali i kupce!

Stiglo nam je proljeće, a proljetnom ugođaju u Crikvenici nesumnjivo je doprinio i Festival cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda "Cvjetno proljeće u Crikvenici“.

Foto: Blanka Kufner
  • 763
  • 257
  • 0

Stiglo nam je proljeće, a proljetnom ugođaju u Crikvenici nesumnjivo je doprinio i Festival cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda "Cvjetno proljeće u Crikvenici“. Sve je bilo u znaku živih boja, opojnih mirisa i atraktivnih domaćih proizvoda.

"U Crikvenicu dolazimo svake godine, na proljeće i u jesen. Uvijek se nešto proda, makar nismo od prevelikih očekivanja – zadovoljni smo i s malim“, podijelila je s nama Sanja Novak iz mjesta Šemovec nedaleko Varaždina koja se sa suprugom Željkom bavi proizvodnjom i prodajom proizvoda od drva, pluta, slame i pletarskih materijala. Kako je dodala: "Prva dva dana je dosta puhalo pa nije bilo posjetitelja, ali subota i nedjelja su spasile stvar!

Isplati se pohoditi sajmove

Zadovoljan je bio i Ivica Krklec vlasnik rasadnika cvijeća Krklec iz Vidovca kod Varaždina. U Crikvenicu na sajmove dolazi već 12-13 godina i smatra da je potrebno i isplativo doći  na ovakva događanja.

Uz cvijeće, mogli su se kupiti i proizvodi od ukrasnog i ljekovitog bilja 

"Zadovoljni smo sa sajmom, makar je dosta rano, no kako je vrijeme tijekom ožujka bilo toplo, naravno da se može početi i ranije prodavati“. Iznajmljivači žele što prije urediti okućnice tako da ovaj raniji sajam ima smisla“, kaže on. Tradicionalni sajam održat će se prije Uskrsa, a Ivica Krklec će i na njemu sudjelovati. "Trudimo se svake godine dodati neke novitete, nudimo barem 20% robe koje nemamo čak niti u veleprodaji. Nekako moramo privući kupce“, iskreno je s nama podijelio. 

U Crikvenicu je stigla i Tanja Fikić, vlasnica obrta Pijesko iz Zagreba, koja se bavi izradom aranžmana u staklenim vazama od pijeska u kombinaciji s kaktusima i ostalim sobnim biljkama. Kako kaže, pretežno predstavlja kaktuse gospodina Bešlića iz okolice Petrinje. "Prvi put smo u Crikvenici na sajmu i relativno smo zadovoljni tako da ćemo se vjerojatno vratiti i sljedeće godine“, izjasnila se Tanja Fikić, majstorica za kreativne i unikatne rukotvorine kreirane od prirodnih/recikliranih/ekoloških materijala za sve prigode.

Turisti su se pokazali kao dobri kupci

Višnja Špoljar, pak, predstavila je OPG Špoljar Miroslava iz Donje Bistre: "Od 1985. godine bavimo se uzgojem i preradom ljekovitog, aromatičnog i ukrasnog bilja koje prerađujemo u vlastitoj destileriji. Od dobivenog ulja i hidrolata radimo različite proizvode: meleme, balzame, hidratantne kreme, ali prodajemo i čista eterična ulja. Također radimo i sapune na bazi eteričnih ulja, ukrasne jastučiće te razne poklon pakete. Osim toga prodajemo i različito ukrasno bilje“.

Prodaja u Crikvenici im se pokazala isplativom tako da već godinama dolaze i na proljetne, ali i na jesenske sajmove. "Dolazimo i na Dane trešanja u Crikvenicu te u Selce na Dane jagoda. Ove godine smo prva dva dana imali malih problema s burom, ali druga dva su prošla sasvim u redu tako da se nadoknadilo. Vikend je, ima već dosta turista, čuje se često slovenski jezik, a i Zagrepčani su se spustili do mora. Jedni i drugi nama su se pokazali kao dobri kupci. Već imamo i stalne kupce u Crikvenici koji nas redovno posjećuju na svakom sajmu“, dodaje komunikativna Višnja Špoljar.

U nedjelju smo na sajmu vidjeli i OPG Josip Povijač iz mjesta Mali Bukovec te OPG Friščić Snježana iz istog naselja. Osim njih posjetili smo i prostor OPG-a Varvir iz mjesta Županec. Organizator ovogodišnjeg Festivala cvijeća, ekologije i domaćih proizvoda je Udruga Inphos, a pokrovitelji Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice i Korana Art. 

Pravo cvjetno proljeće u Crikvenici 

Osim prodaje cvijeća, sadnica, začinskog bilja i drugog zelenila, festival je nudio nastupe te besplatne radionice. U petak je na trgu organizirana keramička radionica za djecu koju su vodili Snježana i Roby Sušanj iz Udruge Opatija Art. U subotu su prolaznici mogli uživati u nastupu Dječje plesne sekcije KUD-a Vatroslav Lisinski i Mažoretkinja Grada Crikvenice. Nakon toga je slijedila glazbena radionica za djecu s instrumentima od recikliranog materijala uz voditelje Francisku Gluhak i Roka Pečarića, a u 12 sati održala se mala kulinarska radionica Proljeće na tanjuru koju je vodila Srđana Jevtić iz Masterchefa


Fotoprilog


Tagovi

Cvjetno proljeće u Crikvenici Sajam Cvijeće


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.