• Cvit razgovora
  • 07.08.2019. 14:40
  • Splitsko-dalmatinska, Imotski

Cvit razgovora - kujundžuša wine festival 2019. u Imotskom

Mjesto dobre kapljice, ugodnog razgovora i novih poznanstava garantira enološki i gastronomski doživljaj vrijedan spomena. Stižete na Cvit razgovora?

Foto: Facebook/Cvit razgovora
  • 301
  • 20
  • 0

Imotski će i ovaj kolovoz ugostiti sad već tradicionalnu manifestaciju vinara i vinograda kojoj je glavni cilj promocija autohtone sorte Kujundžuše.  Naime, 13. kolovoza, u organizaciji Udruge Cvit razgovora održat će se "Cvit razgovora - kujundžuša wine festival 2019."

"Vinski festival posvećen zaboravljenoj sorti Kujundžuši narastao je u jedan od nezaobilaznih ljetnih evenata Dalmatinske zagore. Mjesto dobre kapljice, ugodnog razgovora i novih poznanstava garantira enološki i gastronomski doživljaj vrijedan spomena. Prekrasan ambijent definitivno oslikava stara kamena jezgra Imotskog koja je bila inspiracija mnogim umjetnicima i književnicima kao što je Tin Ujević", navodi se na stranici Udruge.

Udruga Cvit razgovora osnovana je 2005. s ciljem očuvanja i promocije poznate sorte, a kako kažu čeka vas u Imotskom tradicionalna večer savršene kapljice i ugodnog prijateljskog razgovora, mjesto ponovnih susreta i novih poznanstava.

"Tema festivala je naravno autohtona sorta vina Kujundžuša koja je svojim trsima podigla generacije Imoćana. Budite dio ove prekrasne priče i upoznajte pobliže vinsku scenu Imotskog kraja", pozivaju iz Udruge. 


Tagovi

Cvit razgovora Manifestacija Vinski festival Kujundžuša


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Snijega nema puno u nizinama, ali ga se može naći iznad 400 mnv. Na vrhovima Krndije ima ga 10 cm