Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CROFISH
  • 20.11.2019. 16:30
  • Istarska, Poreč

Cjelokupni ribarski sektor na 13. CROFISH-u

Cilj sajma je jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta, izgradnja infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza, te povećanje konkurentnosti ribara.

Foto: Facebook/Crofish
  • 386
  • 24
  • 0

Već 13. CROFISH, međunarodni sajam ribarstva. ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi održat će se u porečkoj dvorani Žatika od 22. do 24. studenog 2019. godine.

"Cilj je sajma da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, marikulture i sportskog ribolova Republike Hrvatske te susjednih država, a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoja morskog ribarstva i marikulture. Cilj je i jačanje pozicije ribarskih proizvoda u lokalnoj prehrani, uređenje tržišta ribarstva, izgradnja ribarske infrastrukture, unapređenje poslovne suradnje i pristupa ribarstvu, intenziviranje proizvodnje i izvoza te povećanje konkurentnosti ribara", najavljuju organizatori Udruženje obrtnika Poreč. 

Tijekom održavanja Sajma planira se održati niz popratnih događaja, od kojih naglašavaju tribine, specijalizirana predavanja i susrete partnera – ribara, te aktivnosti približavanja proizvoda ribarstva turističkom tržištu i javnoj potrošnji u školama i vrtićima.

Ove će godine na Crofishu biti prisutan cjelokupni ribarski sektor, sve kordinacije, grupacije i nijihovi predstavnici koji će održati sastanke s predstavnicima ministarstva poljoprivrede i uprave ribarstva. Posjet sajmu i ove je godine besplatan, a očekuje se 5.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire.

U sklopu sajma će se održati:

  1. Koordinacija plivaričara
  2. Koordinacija kočara
  3. Koordinacija malih plivaričara i obalnih mreža potegača
  4. Koordinacija malih alata
  5. Koordinacija školjkaša

Na sajmu će također prisustvovati različiti klasteri sektora (akvakulture i dr.), ribarske zadruge i udruge ribara, LAGUR-i, predstavnici znanstvenih i istraživačkih centara iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti razne oblike suradnje, primjere dobre prakse i strateške projekte između Republike Hrvatske i Italije te hrvatskih i talijanskih FLAG-ova.

Organizator sajma je Udruženje obrtnika Poreč uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Istarske županije i Grada Poreča-Parenzo.


Tagovi

CROFISH Međunarodni sajam ribarstva Ribari Ribarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...