Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni festival čipke
  • 19.09.2015. 18:00

Čipkarice iz cijelog svijeta u Lepoglavi

Festival čipke održava se u Lepoglavi od 1997. godine, a smatra se da su čipku u hrvatske krajeve donijeli bijeli fratri – pavlini.

Foto: cipkarski-festival.com
  • 116
  • 9
  • 0

Ovogodišnji međunarodni festival čipke u Lepoglavi održava se od 17. do 20. rujna, a organizatori su i ove godine pripremili bogat program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Ovogodišnja tema je vezana uz biljne i životinjske motive na lepoglavskoj čipki, nakitu te odjeći i crkvenom ruhu.

Tijekom tri festivalska dana posjetitelji će moći vidjeti desetak izložbi čipki iz osam europskih zemalja pa će tako Lepoglava do nedjelje biti prijestolnica europskog čipkarstva.

U petak je održana i prezentacija izrade lepoglavske čipke, kao i radionice pletenja košarica, logožara i licitara. Prezentacije i radionice drže brojni svjetski poznati stručnjaci za čipku i čipkarstvo, poput Marianne Stang, a bit će priređene i dječje čipkarske igre pa ne čudi velik interes posjetitelja već prvog festivalskog dana.

"Festival u Lepoglavi potvrdio je još jednom svoj renome na lokalnoj i nacionalnoj razini, ali i svoju europsku dimenziju" istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić i najavio kako će u pavlinskom samostanu, koji je prošle godine tijekom ove međunarodne priredbe bio dostupan javnosti, ponovno biti postavljen dio atraktivnih izložaka.

Festival čipke održava se u Lepoglavi od 1997. godine, a smatra se da su čipku u hrvatske krajeve donijeli upravo bijeli fratri - pavlini.

Pridružite se Lepoglavi i njezinim čipkaricama, jer svi su pozvati doživjeti jedinstvenu ljepotu čipke i prirode. U nastavku članka pogledajte bogat program ove međunarodne manifestacije.

Foto: cipkarski-festival.com


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Međunarodni festival čipke Lepoglava Pavlini Marijan Škvarić Marianne Stang


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]