Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 06.04.2014. 10:00

Češke tvrtke na sajmu u Gudovcu

Češki proizvođači poljoprivredne tehnologije često su prisutni na jesenskim, ali i proljetnim sajmovima u Gudovcu.

  • 76
  • 14
  • 0

Ovogodišnji 17. međunarodni gospodarski proljetni sajam u Gudovcu, kojeg je 28. ožujak otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je do nedjelje 30. ožujka posjetio rekordan broj 30 tisuća posjetitelja. Otvorenju su nazočili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, uključujući i župana Damira Bajsa, ministarstava i drugih institucija.

Nigdje drugdje se na jednom mjestu ne može vidjeti toliko mehanizacije, strojeva, gnojiva, sjemena, sadnica, te sve što poljoprivrednik treba za svoju djelatnost. Osim toga, prvi put je na ovom proljetnom sajmu održan 6. sajam konja SKOK (u sklopu kojeg se mogao vidjeti western show) i sajam kontinentalnog turizma.

Prisutno je bilo 400 izlagača iz Hrvatske i osam iz susjednih zemalja, uključujući i Češku. Uz niz predavanja i prezentacija, sudionici su imali priliku upoznati se s najnovijim tehnologijama u poljoprivredi. Zanimljiva je bila izložba malih životinja, pasa i konja. Iz Daruvara su na sajmu izlagali: Poljodar tim, Pčelarska udruga Bagrem, Udruga vinogradara, obiteljska poljoprivredna gospodarstva M. Štefanovića, A. Polak iz Lipovca Majuru i obitelji Pavičić iz Grubišnog polja (hortikultura) i A. Jareš iz Donjih Sređana (mliječni proizvodi), POD proizvodnja opruga Dežanovac, Baumit Sirač, Intercal (proizvodnja vapna) i drugi.

Češke tvrtke na sajmu u Gudovcu

Češki proizvođači poljoprivredne tehnologije često su prisutni na jesenskim, ali i proljetnim sajmovima u Gudovcu. Na ovogodišnjem proljetnom Bjelovarskom sajmu, svoje proizvode izlagala je tvrtka Pawlica iz Praga. Štand tvrtke su pri otvaranju sajma posjetili predstavnici češke ambasade i agencije CzechTrade u Zagrebu.

Na ovom sajmu smo prvi put. Naša tvrtka je generalni izvođač linija za sušenje, čišćenje i skladištenje krušarica. Projekte smo već realizirali na više od dvije stotine farmi", rekao nam je voditelj projekta Václav Bouz. Prije 40 godina je tvrtku osnovao Rudolf Pawlica. "Naš interes je da na tržištu surađujemo sa srednje velikim tvrtkama sa kapacitetom krušarica oko 3.000 tona i više. Nudimo jednu od najnaprednijih tehnologija u svijetu. U Hrvatskoj ovi proizvodi nisu na raspolaganju, primjerice - američki transporteri Hutchinson, koji su novi u svijetu, transporteri JE-MA iz Danske i Stela-Laxhuber iz Njemačke, koji imaju veliku uštedu plina."

Tvrtka Pawlica ima predstavnike i u Čepinu kod Osijeka, a bav se linijama za sušenje, čišćenje i skladištenje krušarica, ali i bioplinskim postrojenjima i korištenjem alternativnih izvora energije.


Fotoprilog


Tagovi

Gospodarski proljetni sajam Ivo Josipović Tihomir Jakovina Damir Bajs Daruvar Pawlica Prag Dežanovac Pčelarska udruga Bagrem Poljodar tim Udruga vinogradara SKOK Sajam konja Polak Daruvar Štefanović Majur Baumit Sirač CzechTrade Interca


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]