Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicionalna manifestacija
  • 23.09.2015. 20:35

Bundevijada u Vrboskom!

Najveća i najpoznatija izložba autohtone hrane i običaja Gorskog kotara, vrbovščanska Bundevijada održati će se 10. i 11. listopada.

  • 149
  • 7
  • 0

Najveća i najpoznatija izložba autohtone hrane i običaja Gorskog kotara, vrbovščanska Bundevijada održati će se 10. i 11. listopada. Ta tradicionalna manifestacija Turističke zajednice Grada Vrbovskom i u svom XI. izdanju nudi bogat dvodnevni program ispunjen uprizorenjima običaja i baštine Vrbovskog i Gorskog kotare te nastupima brojnih folklornih društava.

Uz brojne izlagače zdrave hrane, suvenira i rukotvorina, bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavu pod šatorom posjetitelji će i ove godine imati priliku kušati rijetka i nesvakidašnja goranska jela i natjecati se u izboru najbuća te naj slanih i slatkih jela od bundeve. Posebno iznenađenje ovogodišnje XI. Bundevijade su dva Gastro showa u kojem će kuhati Masterchefica Srđana Jevtić i braća Čučković iz poznate mesnice Čučković iz Viškova. Svi koji žele biti dio ovogodišnje goranska najposjećenije jesenske manifestacije, izlagači, izvođači i ugostitelji svoje sudjelovanje mogu prijaviti telefonskim pozivom u TZGV, putem maila ili web stranice na kojoj se nalazi prijavnica.

Izlagači zdrave hrane

Neke vrste bundeva ubrajaju se u najstarije kulture na svijetu, a arheološki nalazi svjedoče o tome da su ih stari američki narodi poznavali već prije 4.000 godina. O veličanstvenosti ove biljke govore brojne manifestacije koje se održavaju kod nas i diljem svijeta pod nazivom tikvijade, bučijade, bundevijade.

Na takvim se manifestacijama proizvođači natječu s najdužim, najljepšim, najvećim, najukrašenijim, najorginalnijim bundevama. U bogatom dvodnevnom programu koji će trajati od 10,00 do 18,30 sati moći ćete doživjeti običaje i baštinu Vrbovskog i Gorskog kotara, zabaviti se i opustiti uz nastupe brojnih folklornih društava, kušati rijetka i nesvakidašnja jela. I ove godine nezaobilazan dio činiti će mnogi izlagači zdrave hrane, bogata ugostiteljska ponuda i zabava u šatoru.


Tagovi

Bundevijada Vrbosko Gastro show Srđana Jevtić Braća Čučković Mnaifestacija TZ Vrbosko Gorski kotar Foklor


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]