Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IAAS Hrvatska
  • 07.06.2018. 15:30

Budi dio najvećeg događaja godine unutar udruge IAAS: Hrvatska je domaćin 61. Svjetskog Kongresa!

Samim nazivom “Croatia: A Tale of Land and Water” htjeli smo ukazati na bogatstvo prirodnih ljepota naše države te sudionicima pokazati što je više moguće istih, na sljedeće tri lokacije: Zagreb, Istra i Sjeverna Dalmacija.

Foto: IAAS Hrvatska
  • 980
  • 97
  • 0

Studentska udruga IAAS Hrvatska (Međunarodno udruženje studenata agronomije i srodnih znanosti) osnovana je 1993. godine s ciljem razmjene znanja i iskustava te povezivanja studenata iz cijelog svijeta. 25 godina od osnutka, točnije ove godine Hrvatska će biti domaćin 61. Svjetskog Kongresa IAAS! Hrvatska je naime još prošle godine izabrana za domaćinstvo na Svjetskom Kongresu IAAS-a u Meksiku.

Očekuje se sudjelovanje preko 100 domaćih i stranih studenata, budućih stručnjaka u području agronomije i srodnih znanosti. Samim nazivom “Croatia: A Tale of Land and Water” želimo ukazati na bogatstvo prirodnih ljepota naše države te sudionicima pokazati što je više moguće istih, na sljedeće tri lokacije: Zagreb, Istra i Sjeverna Dalmacija.

Posljednji Svjetski Kongres organizirali 2004. godine 

Kongres će se održati od 13. do 31. srpnja 2018. godine. Svečano otvorenje i prvi, konstituirajući dio Kongresa bit će na Agronomskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dok će stručni dio biti sastavljen od stručno-edukacijskih posjeta i radionica u Istri i Sjevernoj Dalmaciji. Glavni cilj Kongresa je umrežavanje studenata, razmjena znanja i iskustava radi povećanja prepoznatljivosti struke i zapošljivosti studenata agronomije, kako u Republici Hrvatskoj, tako i u svijetu.

"IAAS Hrvatska je jedna od najaktivnijih podružnica svjetske udruge IAAS u Europi. Do sada smo organizirali velik broj seminara i tjedana razmjene, te European Directors Meeting (EDM). Posljednji Svjetski Kongres organizirali smo 2004. godine. Osobno sam aktivno sudjelovala u organizaciji 4 događaja unutar udruge od kojih je najveći bio EDM. Organiziranje jednog događaja ovakvog razmjera zahtjeva puno vremena i truda koje je potrebno uložiti kako bi se isti uspješno proveo. 

Naš organizacijski tim od 17 studenata radi punom parom te se nadamo kako će nam se uloženi trud isplatiti. Ovaj Kongres gledam kao poruku svima da mladi u poljoprivrednom sektoru u RH imaju ideje, želju za radom i sposobnosti da postignu nešto, što je u današnje vrijeme rijetka pozitivna slika naše poljoprivrede. Htjela bih zahvaliti svima koji su nas do sada podržali i iskreno se nadam kako će podrška samo nastaviti pristizati", kaže koordinatorica za odnose s javnošću i potpredsjednica za komunikacije udruge Manuela Vukić.

Kongresu se raduju i kolege iz susjedstva. "Od svjetskog kongresa u Hrvatskoj očekujem da ću u potpunosti doživjeti IAAS na način na koji su mi to prenijele starije kolege. Da ću ovog puta na jednom dogadjaju stvarno upoznati kolege iz cijelog svijeta i sresti prijatelje koje sam upoznala tijekom prethodnih sastanaka. Razmjena kultura i iskustava je nešto što me je na početku privuklo da postanem član jedne od najvećih svjetskih studentskih organizacija.

Upoznavanje ljepota Hrvatske 

Na ovom događaju dobivamo priliku pokazati u kakvom je položaju naša zemlja što se tiče poljoprivrede i trudimo se olakšati usvajanje novih znanja mladima koji to žele ali su spriječeni zbog nedovoljnih resursa svoje zemlje. Pored radne atmosfere, uživat ćemo u slobodnom vremenu tijekom kojeg ćemo upoznati i ljepote Hrvatske uz nesumnjivo dobru organizaciju kolega iz IAAS Hrvatska", komentirala je predsjednica IAAS-a Srbija, Vesna Radić. 

Projekt su do sada podržali: Agronomski Fakultet u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Hrvatska Gospodarska Komora, Hrvatska Turistička Zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Ukoliko i Vi želite biti dio ovog projekta te nas podržati na bilo koji način obratiti se možete na iaascroatia@gmail.com.


Fotoprilog


Tagovi

IAAS Kongres Hrvatska Svjetski kongres Zagreb


Autorica

Manuela Vukić

Više [+]

Manuela je studentica Animalnih znanosti na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu te potpredsjednica za komunikacije i program razmjene u studentskoj udruzi IAAS Hrvatska. U slobodno vrijeme radi s konjima i uživa u prirodi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]