Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Autohtone pasmine
  • 15.06.2018. 18:00

Bogatstvo autohtonih pasmina: izložba hrvatskog hladnokrvnjaka i posavca te goveda - ličke buše

Već 4. Međužupanijska izložba konja –  hrvatskog hladnokrvnjaka i hrvatskog posavca te izložba goveda – ličke buše održana je na nogometnom igralištu NK Bunjevac u Krivom Putu.

Foto: Konjički klub Ana
  • 814
  • 84
  • 0

Već 4. Međužupanijska izložba konja –  hrvatskog hladnokrvnjaka i hrvatskog posavca te izložba goveda – ličke buše održana je na nogometnom igralištu NK Bunjevac u Krivom Putu u organizaciji Konjičkog kluba Ana iz Senja i Hrvatske poljoprivredne agencije, Središnjeg saveza udruga hrvatskog hladnokrvnjaka, Udruge uzgajivača Sokol iz Otočca i Konjičke udruge Istra.

Kako je naglasio Jure Turina, predsjednik Konjičkog kluba Ana, riječ je o autohtonim hrvatskim pasminama koje se uzgajaju uglavnom ekstenzivnom, pašnjačkom tehnologijom, čime se doprinosi očuvanju biološke raznolikosti  krajolika. Cilj izložbe je, dakako, oćuvanje autohotnih pasmina, ali i razvoj konjogojstva i govedarstva.

Na Izložbi je sudjelovalo 35 uzgajivača konja, a pokazano je i 17 teladi te devet buša. U sklopu nje je održan i Bambino Cup, izložba teladi na kojoj djeca imaju glavnu ulogu izlagača teladi. 

Izložba je održana pod pokroviteljstvom Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva poljoprivrede te Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije, a pomogli su je i gradovi Senj, Otočac, Brinje i Gospić.


Fotoprilog


Tagovi

Izložba Goveda Konji Krivi put Autohtone pasmine Bambino Kup


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad imaš berač koji bere red po red, imaš i muža koji cijelu jesen nije doma
🤷‍♀️