Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 15.05.2017. 14:54

Bogata ponuda na izložbi stoke

Posjetitelji Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u iščekivanju Dana stočara u četvrtak već sada se mogu upoznati s bogatom ponudom više od 1.500 grla.

Foto: Vedran Stapić
  • 819
  • 43
  • 0

Ovogodišnju izložbu stoke na Poljoprivrednom sajmu obilježit će 1.500 grla goveda, konja, koza, ovaca, svinja, peradi i sitnih životinja. Novina je i aukcija stoke, koja će po prvi put biti održana za ovce i goveda.

Veliko zanimanje za ovce i koze

Svi zainteresirani za ovčarstvo i kozarstva mogu pogledati najbolje primjerke rasa ovaca: lipska, virtemberg, bergamo, il de frans, svrljiška, kao i alpino rase koza. Posebno su interesantni ovnovi gorostasi, koji su teški više od 150 kilograma.

Izložba u brojkama: 150 goveda, 94 konja, 38 koza, više od 500 ovaca, 250 svinja i više od 500 sitnih životinja i peradi.

Kokan ukras izložbe

Goveda se nalaze u Hali 12. Njih 150 predstavlja 17 izlagača. Prisutne su simentalska rasa, holštajn, frizijska, šarol i lagus. Bik Kokan je najveće grlo, a težak je gotovo dvije tone! Njegov vlasnik, Nenad Nikolić, poljoprivredno gospodarstvo "Džonson" iz Ćupije, kaže da njegov ljubimac dnevno pojede oko 15 kg hrane.

Kokan se ove godine nalazi na aukciji, koja će biti održana u četvrtak u 13 sati. Početna cijena za njega je 4.500 eura. Ovaj bik je rođen 2012. godine, dobroćudan je i umiljat. Mogao bi se koristiti za umjetnu oplodnju, ali za sada nije bilo zainteresiranih, rekao je Nikolić.

Kokan ima 1.980 kilograma!

Čiste rase svinja

Rase landras, angus, veliki jorkšir, hemšir i durok nalaze se u Hali 31. Predstavlja ih 14 izlagača. Izložena su najbolja grla, a u oborima se mogu pronaći šampioni Novosadskog sajma.

Osim ovih izložbi, posjetitelji mogu posjetiti i one sitnih životinja posvećene ukrasnoj peradi, golubovima, kunićima.

Dan konja u utorak

Izloženo je 214 rasplodnih grla konja a najviše je onih lipicanske rase. Tu su i rase arapska, nonius, fizijska, hrvatski hladnokrvni i šetland poni. Javno ocjenjivanje najboljih grla bit će organizirano u u utorak. Na Manježu se održavaju zanimljiva nadmetanja, kao što je natjecanje u vožnji zaprega.

Foto: Vedran Stapić


Tagovi

Novi Sad Izložba stoke 84. poljoprivredni sajam Kokan Dan konja Nenad Nikolić


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.


Partner