Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mediteranski sajam
  • 15.01.2023. 10:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Dubrovnik

Bliži se 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Hrvatskoj na području ekološke poljoprivrede.

Foto: Mediteranski sajam
  • 1.575
  • 132
  • 0

Već 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se u hotelu Rixos Premium Dubrovnik u neposrednoj blizini jezgre staroga grada od 15. do 19. ožujka.

I ove godine održava se u organizaciji Mediteranskog sajma Dubrovnik j.d.o.o. te u suorganizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore –Županijske komore Dubrovnik i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o.

Kako naglašavaju organizatori, ova manifestacija više od 20 godina okuplja izlagače, stručnjake i entuzijaste kako bi zajedničkim nastojanjima predstavljali ekološke i tradicijske proizvode kao i proizvode iz područja zelenog poduzetništva te pridonosi promidžbi održivog razvoja, zdravog načina življenja te pozicioniranju Hrvatske u tom smjeru.

Prije pandemije bolesti COVID-19 na njemu je izlagalo preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja.

"Iz svih anketa koje redovno provodimo vidljivo je zadovoljstvo malih proizvođača ekoloških i tradicijskih proizvoda koji upravo u našem sajmu vide veliku priliku za plasman i promociju svojih proizvoda", napominje direktor i voditelj sajma, Vedran Kraljević

Kaže i da se ova specijalizirana manifestacija profilirala kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj na području ekološke poljoprivrede i ekološkog poduzetništva.

"Potvrđuje to i činjenica da je u travnju 2005. s našeg sajma pokrenuta i ostvarena ideja o proglašavanju Dubrovačko-neretvanske GMO free županijom", dodaje Kraljević. 

Svake se godine ondje dodjeljuju nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Hrvatskoj te organiziraju konferencije, predavanja, vrhunske gastronomske događaje popraćene kulturno-zabavnim programom.

Prijavnicu za izlaganje na sajmu pronađite ovdje

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera, a ulaz posjetiteljima besplatan.


Tagovi

Mediteranski sajam Manifestacija Eko poljoprivreda GMO free Vedran Kraljević


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.