Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan Dunava
  • 07.07.2016. 10:26

Big Jump za Dan Dunava i europske Amazone

Tradicionalnu proslavu Dana Dunava i Europske Amazone - UNESCO Rezervata Biosfere Mura-Drava-Dunav, Udruga Zeleni Osijek obilježit će u Kući u prirodi u Zlatnoj gredi 10. srpnja.

Foto: Eko centar Zlatna greda/Facebook
  • 443
  • 20
  • 0

Tradicionalnu proslavu Dana Dunava i Europske Amazone - UNESCO Rezervata Biosfere Mura-Drava-Dunav, Udruga Zeleni Osijek obilježit će u Kući u prirodi u Zlatnoj gredi 10. srpnja 2016. godine s početkom od 11 do 20 sati.

Djeca i mladi iz doma Klasje i udruga Breza i Dokkica zaveslat će u samom srcu Srednjeg Podunavlja - Parku prirode Kopački rit i iz jednog drugačijeg kuta doživjeti svo njegovo bogatstvo i prirodne ljepote. U sklopu proslave planirana je i projekcija filma "Srednje Podunavlje - srce europske Amazone", adrenalinski park te izložba "Srednje Podunavlje".

Dvanaesti Big Jump

Kao dio obilježavanja Europske Amazone 10. srpnja točno u 15 sati tisuće Europljana će istovremeno skočiti u glavne europske rijeke i jezera te time pokazati svoju potporu za zaštitu i poboljšanje stanja europskih rijeka. Ovo je dvanaesti Big Jump zaredom, koji zajedno organizira udruga Zeleni Osijek, WWF, European Rivers Network i mnogi lokalni partneri.

Poznat kao Europska Amazona, Rezervat biosfere proteže se kroz Austriju, Hrvatsku, Mađarsku, Srbiju i Sloveniju i postat će najveće europsko prekogranično zaštićeno područje pod UNESCO-ovom zaštitom. Tri rijeke tvore 700 kilometra dug zeleni pojas koji povezuje gotovo 1.000.000 hektara jednog od najvažnijih europskih riječnih područja.

Foto: Eko centar Zlatna greda/Facebook


Tagovi

Dan Dunava Europska Amazona Udruga Zeleni Osijek Kopački rit Big Jump


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na 12. En primeuru u Zagrebu mlade malvazije Da su istarske malvazije omiljeno vino među vinskim znalcima i vinoljupcima potvrdilo je 12. izdanje En primeur-a koje se održalo 12. 2. 2024. u hotelu Esplanade u Zagrebu. Tom prigodom u Zagreb... Više [+]