• 3. Deer & Bike
  • 20.04.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Draž

Biciklom po Baranji - 3. Deer&Bike u Dražu

Na području općine Draž nalaze se najveća krda jelenske divljači u Hrvatskoj, a upoznati Baranju biciklom sjajno je iskustvo pa dođite.

Foto: Udruga Karašicka Republika
  • 292
  • 27
  • 0

Biciklijadu 3. Deer & Bike u Dražu (Baranja) na jedinom križanju Eurovela u Hrvatskoj, početkom svibnja organizira Udruga Karašicka Republika.

"Prvi vikend u svibnju rezervirajte za biciklijadu Deer & Bike koja će se održati u subotu, 4. svibnja od 12 sati na prostoru općine Draž, Baranja. Biciklijada će pružiti doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini,  biciklisti će na kraju posjetiti Šokačku kuću u Topolju i zastati u vinskom podrumu jedinog baranjskog gajdaša – Filipa Golubova Cara. Duljina rute iznosi 45, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji.

S obzirom da se na području općine nalaze najveća krda jelenske divljači u Hrvatskoj, postoji velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena. Prošle godine biciklisti su pred kraj biciklijade ugledali krdo od čak stotinu košuta! Biciklijada je rekreativnog karaktera te će se brzina prilagoditi vrsti podloge i strukturi biciklista. Deer & Bike specifična je biciklijada jer se samo trećina dionice odnosi na cestu. Start biciklijade je na križanju Eurovela 6 i 13, jedinstvenog biciklističkog raskrižja u Hrvatskoj", najavljuju. 

Kotizacija za biciklijadu iznosi 70kn za puni program, odnosno 20kn bez ručka. Puni program podrazumijeva: ručak u vinskom podrumu Golubov (paprikaš, piće, kolač), degustaciju prehrambenih proizvoda OPG Filip Golubov, ulaznica i vođenje, Šokačka kuća Topolje.  

Prijaviti se možete ovdje


Tagovi

Deer&Bike Biciklijada Draž Baranja Divljač


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).