Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroeduca
  • 10.03.2016. 10:30

Besplatno školovanje za 280 poljoprivrednika

Projekt je vrijedan 2,5 milijuna kuna, a koristit će se za edukaciju poljoprivrednika i usavršavanje nastavnika!

  • 3.299
  • 604
  • 0

Projekt Agroeduca kojeg provode Srednja škola Bedekovčina, Gospodarska škola u Čakovcu i Prirodoslovna škola Karlovac, omogućit će besplatnu edukaciju za 280 polaznika teorijske i praktične nastave poljoprivrednih zanimanja.

Projektom vrijednim 2,5 milijuna kuna, koji je predstavljen u Srednjoj školi Bedekovčina, zapravo će se obrazovati odrasle osobe, a novac je dobiven iz Europskog socijalnog fonda.

S predstavljanja projekta u Srednjoj školi Bedekovčina

Raspodjela novca

Dijelom novca osigurat će se materijalni uvjeti, odnosno novi učionički namještaj, informatička oprema te strojevi i alata poput trimera, motorne prskalice, kresala grana, lopata, štiherica, grablji i vinogradarsko voćarskih škare, a osim što će se besplatno moći educirati za neko od tri standardna zanimanja: voćar, vinogradar, cvjećar, ta će se zanimanja modernizirati, kreirat će se tri nova programa kao nastavak osnovnih: vinar, voćar integrirane proizvodnje i tradicionalne prerade voća, aranžer cvjetnih instalacija, omogućen je i jedan standard kvalifikacije - vinar dok će 40 nastavnika usavršiti svoje kompetencije u 19 radionica i seminara.

Po 75 sati teorije i prakse

Na predstavljanju je istaknuto da se većina postojećih obaveznih edukacija naplaćuje pa su upravo ovakvi projekti prilika za besplatno stjecanje novih kompetencija i mogućnost zapošljavanja. Ovim se projektom cilja skupina nezaposlenih i neaktivnih osoba.

Prijave su u tijeku!

Upravo je objavljen i Javni poziv za zainteresirane za osposobljavanje poljoprivrednika, a možete ga pronaći u prilogu ispod teksta, kao i prijavni obrazac. Programi osposobljavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom i/ili konzultativno-instruktivnom nastavom.

Teorijski dio programa u trajanju od 75 sati izvodi se u učionici i kabinetima, a praktični dio programa u trajanju od 75 sati se u kabinetima i na terenu ovisno o kojem se programu radi. Praktična nastava se provodi u punom fondu sati, a rad će nadzirati mentor. Po završetku, polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Rok za prijavu je do 20. ožujka, a program će se odvijati od travnja do listopada.

Prednost za nezaposlene

Broj polaznika je 20 po tečaju (ukoliko je veći interes postoji mogućnost povećanja). U obzir će se uzeti prijave, prema redoslijedu zaprimanja, koje ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva, sve do popunjena određenog broja polaznika po tečaju, a prednost će imati nezaposlene osobe.

Za sve dodatne informacije obratite se Petri Delimar na mail adresu pdelimar@gmail.com ili broj telefona 098/163-1104.

Obrazac za prijavu i tražena dokumentacija dostavljaju se osobno ili putem pošte u zatvorenoj omotnici, na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime te adresu pošiljatelja, na adresu škole s naznakom Za osposobljavanje: Gospodarska škola, V. Nazora 38, 40000 Čakovec.


Dokumenti


Tagovi

Agroeduca Srednja škola Bedekovčina Gospodarska škola Čakovec Prirodoslovna škola Karlovac Besplatno školovanje poljoprivrednika


Autorica

Silva Videk

Više [+]

Novinarka s dvadesetogodišnjim iskustvom u Večernjem listu, s agronomskim obrazovanjem. Njezin moto je: Novinarstvo nije zanat već način života! :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]