Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inagra
  • 27.11.2015. 13:20

Besplatno se educirajte o izradi ruralnih projekata!

Iskorak u novo razdoblje poljoprivrede pruža nam - informacija. 3. prosinca 2015. u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku održat će se besplatna radionica o pripremi projekata za nadolazeće natječaje ruralnog razvoja!

Foto: depositphotos.com,
  • 881
  • 252
  • 0

Sada kada smo na prekretnici razvoja, čekamo natječaje iz Programa ruralnog razvoja, pravo je vrijeme za edukaciju kako bi što bolje usvojili potrebna znanja za uspješno provođenje ruralnih projekata.

"Naša poljoprivreda mora napraviti iskorak u novo razdoblje koje je obilježeno novim znanjem, tehnologijama, organizacijom i inovativnim rješenjima", govore iz tvrtke Inagra d.o.o. iz Osijeka, koja se bavi razvojem i upravljanjem projektima u poljoprivredi, namijenjenim razvoju mladih poljoprivrednih gospodarstava.

Program informiranja i educiranja poljoprivrednika

Upravo s tim ciljem osmislili su radionice koje bi približile mogućnosti i načine financiranja proizvodnje poljoprivrednicima te pružile uvid u širu primjenu Programa ruralnog razvoja, umjesto fokusa na pojedinačne mjere. Program informiranja i educiranja poljoprivrednika je namijenjem osposobljavanju za povlačenje sredstava iz Fonda ruralnog razvoja.

Program radionica uključuje praktičan rad sa polaznicima, ulazi u faze pripreme malih i velikih projekata, projektnu dokumentaciju koju je potrebno prikupiti prije prijave na natječaj te konkretnu razradu projektnih ideja polaznika (problemi, ciljevi, aktivnosti, rezultati, dionici, horizontalna pitanja).

Prijava na radionicu

Radionica o pripremi projekata u poljoprivredi će se održati u četvrtak 3. prosinca 2015. od 16 do 18 sati u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem obrasca na kraju teksta.

Kakve projekte pripremati?

Djelatnici tvrtke Inagra d.o.o. specijalizirani su za projekte vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, preradu poljoprivrednih proizvoda na gospodarstvu, uvođenje standarda u proizvodnji (Globalgap), marketing, prodaju i promociju poljoprivrednih proizvoda, savjetodavne usluge, naknade šteta nakon katastrofalnih događanja. Pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, razvoj lokalne infrastrukture, udruživanje proizvođača i stvaranje proizvođačkih organizacija te ekološka i integrirana proizvodnja, područja su u kojima imaju mnogo iskustva.

Foto: depositphotos.com, @vladteodor95


Tagovi

Inagra Besplatna edukacija Ruralni projekti BIOS Krešimir Kuterovac


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]