Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inagra
  • 25.05.2015. 13:00

Besplatno se educirajte o izradi ruralnih projekata!

Iskorak u novo razdoblje poljoprivrede pruža nam - informacija. 08. lipnja 2015. u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku održat će se besplatna radionica o pripremi projekata za nadolazeće natječaje ruralnog razvoja!

Foto: depositphotos.com, budabar
  • 738
  • 237
  • 0

Ključan je trenutak za hrvatskog poljoprivrednika. Velike oscilacije cijena na tržištu, nestabilna struktura proizvodnje, opskrba hranom većinom iz uvoza, ekološki izazovi, neodrživost ruralnog prostora, problem s diverzifikacijom proizvodnje.

Sva ta pitanja traže prave i brze odgovore kako bi poljoprivreda postala specijalizirana i usmjerena, po uzoru na EU zemlje, s jasnom strategijom, uz poboljšanu organizaciju, efikasnost i održivost, što će nam u konačnosti donijeti i konkurentniju proizvodnju. Sada kada smo na prekretnici razvoja, čekamo primjenu Programa ruralnog razvoja, pravo je vrijeme za edukaciju kako bi što bolje usvojili potrebna znanja za uspješno provođenje projekata ruralnog razvoja.

Široka primjena mjera Programa ruralnog razvoja

Cilj je radionica približiti mogućnosti i načine financiranja proizvodnje poljoprivrednicima te pružiti uvid u širu primjenu Programa ruralnog razvoja, umjesto fokusa na pojedinačne mjere.

"Naša poljoprivreda mora napraviti iskorak u novo razdoblje koje je obilježeno novim znanjem, tehnologijama, organizacijom i inovativnim rješenjima", govore iz tvrtke Inagra d.o.o. iz Osijeka, koja se bavi razvojem i upravljanjem projekata u poljoprivredi, namijenjenim razvoju mladih poljoprivrednih gospodarstava.

Program informiranja i educiranja poljoprivrednika

Djelatnici tvrtke Inagra d.o.o. osmislili su Program informiranja i educiranja poljoprivrednika koji je namijenjem osposobljavanju za povlačenje sredstava iz Fonda ruralnog razvoja.

Program radionica uključuje praktičan rad sa polaznicima, ulazi u faze pripreme malih i velikih projekata, projektnu dokumentaciju koju je potrebno prikupiti prije prijave na natječaj te konkretnu razradu projektnih ideja polaznika (problemi, ciljevi, aktivnosti, rezultati, dionici, horizontalna pitanja).

S ciljem obrazovanja poljoprivrednika, tvrtka Inagra d.o.o. planira održati i sljedeću u nizu edukacija, općeinformativnih radionica o fondovima ruralnog razvoja. Daljnje radionice će biti organizirane po sektorima, a obuhvaćat će one najvažnije: ratarstvo, stočarstvo, povrće i voće, vinogradarstvo i vinarstvo.

Prijava na radionicu

Radionica o pripremi projekata u poljoprivredi će se održati u ponedjeljak 08.06. od 16 do 18 sati u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem obrasca na kraju teksta.

Kakve projekte pripremati?

Djelatnici tvrtke Inagra d.o.o. specijalizirani su za projekte vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, preradu poljoprivrednih proizvoda na gospodarstvu, uvođenje standarda u proizvodnji (Globalgap), marketing, prodaju i promociju poljoprivrednih proizvoda, savjetodavne usluge, naknade šteta nakon katastrofalnih događanja. Pokretanje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, razvoj lokalne infrastrukture, udruživanje proizvođača i stvaranje proizvođačkih organizacija te ekološka i integrirana proizvodnja, područja su u kojima imaju mnogo iskustva.

Mogućnosti korištenja sredstava ruralnog razvoja za pojedine sektore?

Poljoprivrednici će dobiti informacije gdje mogu aplicirati, s obzirom na specifičnost proizvodnje. Primjerice, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, građenje i opremanje zatvorenih prostora i objekata za uzgoj. Bit će moguće aplicirati i za građenje i opremanje gospodarskih objekata, izgradnju ili rekonstrukciju skladišta poljoprivrednih proizvoda i spremišta mehanizacije, opremu za berbu, sortiranje i pakiranje vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Moguća je i kupnja nove poljoprivredne mehanizacije i opreme za vlastitu primarnu poljoprivrednu proizvodnju i gospodarskih vozila, zatim građenje i opremanje objekata za hlađenje, čišćenje, sušenje, zamrzavanje, klasiranje i pakiranje proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom. Važan dio nadolazećih natječaja će biti i navodnjavanje.

Foto: depositphotos.com, budabar


Tagovi

Poljoprivreda Projekti Krešimir Kuterovac Konkurentnost Prijava Obrazac Educiranje Inagra Projektna dokumentacija Fondovi ruralnog razvoja Savjetodavne usluge


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]