Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HUMP Agro
  • 11.03.2015. 13:00

Besplatna predavanja o poslovanju OPG-a!

Kako mogu poboljšati poslovanje gospodarstva? Koji su za mene najbolji izvori financiranja? - odgovore na ova i slična pitanja možete saznati na Bjelovarskom sajmu od članova Udruge HUMP!

Foto: photography
  • 1.688
  • 133
  • 0

Osim bogate ponude mehanizacije, sadnog materijala i stočarstva, na Proljetnom bjelovarskom sajmu ove godine o poboljšanju poslovanja poljoprivrednih gospodarstava sve će zainteresirane educirati članovi Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika.

Na predavanjima koja će biti organizirana u petak i subotu 20. i 21. ožujka 2015. godine na sajamskom prostoru Gudovac, mlade - a već iskusne snage domaće poljoprivrede, zainteresirane će educirati o poslovanju poljoprivrednih gospodarstava, kao i o mogućnostima financiranja i izvorima investicija. Ovogodišnji 18. Proljetni međunarodni bjelovarski sajam održava se od 19. do 22. ožujka, a očekuju se brojne izložbe i predavanja, ali i zabavni sadržaji.

HUMP Agro i projekt iInternacionalizacija agrara

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika članica je CERYC-a (Srednjeeuropski centar ruralne mladeži) i Europskog vijeća mladih poljoprivrednika (CEJA)

Ovim će se putem po prvi puta javno predstaviti i prva online Baza poljoprivrednih proizvođača u Republici Hrvatskoj, izrađena putem projekta TOP1.000 HR poljoprivrede - iInternacionalizacija agrara. Projekt iInternacionalizacija agrara sa ciljem olakšanja poslovanja poljoprivrednih proizvođača, kao i podizanja pozitivne atmosfere sektora poljoprivrede, u suradnji sa Županijama Republike Hrvatske, provodi najveći poljoprivredni portal u regiji AgroKlub®.

U projektu, u kojem sudjeluju i sami članovi HUMP-a, stvoreni su temelji za razvoj konkurentnog i inovativnog poljoprivrednog sektora, a pozitivne reakcije sudionika samo su poticaj za daljnji nastavak i ustrajanje u projektu diljem države. Projekt TOP1.000 HR poljoprivrede - iInternacionalizacija agrara jedan je od razvojnih projekata koje AgroKlub® provodi u suradnji s relevantnim institucijama sektora poljoprivrede Republike Hrvatske.

Mladi poljoprivrednici i Program ruralnog razvoja

Prva online Baza proizvođača RH trenutno okuplja sedamstotinjak poljoprivrednika, a ovim će putem biti javno objavljena!

Osim članova HUMP-a, predavanja će držati i gosti predavači pa će tako u petak, 20. ožujka 2015. godine o mogućnostima koje mladim poljoprivrednicima nudi Operativni program ruralnog razvoja govoriti pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković. Program ruralnog razvoja mladim poljoprivrednicima smatra one proizvođače u dobi od 40 godina, koji se na mjestu voditelja gospodarstva nalaze najmanje pet godina.

Podsjetimo - u domaćoj poljoprivredi tek 9% gospodarstava ima za nositelje osobe mlađe od 40 godina! Ako ste i Vi među njima, ovim putem iz prve ruke možete saznati koje mogućnosti Vam pruža Program ruralnog razvoja, ali i podijeliti iskustva sa članovima Udruge HUMP. Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika Agro trenutno okuplja stotinjak članova, uspješnih mladih poljoprivrednika do 40 godina starosti.

Raspored predavanja:

Petak, 20. ožujka 2015.
13:00
Poslovanje poljoprivrednih gospodarstava - predaje član HUMP-a
13:30
Predstavljanje Projekta iInternacionalizacija agrara i objava prve online Baze proizvođača - AgroKlub
14:00
O financiranju investicija - predaje član HUMP-a
15:00
Program ruralnog razvoja - mogućnosti za mlade poljoprivrednike - Davorka Hajduković, pomoćnica ministra poljoprivrede
Subota, 21. ožujka 2015.
10:00
Izvori financiranja investicija - članovi HUMP-a i gosti predavači (TBD)

Svi koji žele iskoristiti priliku da im svoje znanje osobno prenesu članovi HUMP-a i AgroKlub-a ili sudjelovati na predavanju o mogućnostima mladih poljoprivrednika putem Programa ruralnog razvoja, pozivamo da popune prijavni obrazac i proslijede ga svima zainteresiranima!

Prijave molimo slati do 17. ožujka 2015. godine.

Foto: photography33


Tagovi

Bjelovarski sajam Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika IInternacionalizacija agrara Predavanja na Bjelovarskom sajmu 2015 Sajam Gudovac Poticaji za mlade poljoprivrednike Davorka Hajduković Program ruralnog razvoja TOP1.000 HR poljoprivrede


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.


Partner

HUMP Agro

Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@hump.hr web: http://www.hump.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]