• Program osposobljavanja
  • 19.08.2016. 19:30

Besplatna edukacija za eko proizvođače!

Program osposobljavanja za Ekološkog proizvođača/icu povrća, voća i aromatičnog bilja obuhvaća 150 sati nastave, a provodi se u Istarskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji!

Foto: LAG Zeleni bregi
  • 2.822
  • 140
  • 0

U sklopu provedbe projekta "Eko je fora", Učilište Studium sa partnerima Diopter-otvorenim učilištem iz Pule, Udrugom registriranih eko proizvođača IEP i Institutom za razvoj tržišta rada objavljuje javni poziv za dostavu prijava za sudjelovanje na besplatnoj edukaciji.

Edukacija je financirana od strane Europske unije i Učilišta Studium zajedno s partnerima, kojima će po završetku biti dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju. U sklopu projekta pokriveni su svi troškovi edukacije te putni troškovi.

Uključena i praktična nastava

Program osposobljavanja za Ekološkog proizvođača/icu povrća, voća i aromatičnog bilja verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta , obuhvaća 150 sati nastave, od čega je 85 sati teorijske nastave i 65 praktične nastave, nakon čega se polaznici upućuju na praktičnu nastavu kod eko poljoprivrednika u realnom sektoru u trajanju od 2 tjedna.

Javni poziv do 1. rujna 2016.

Na javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe koje su na evidenciji u HZZ-u, neaktivne osobe - nezaposlene osobe koje nisu na evidenciji u HZZ-u. Uvjet za upis je minimalno završena srednja škola.

Početak edukacije planiran je u rujnu 2016. Nastava će se održati u Učilištu Studium, I.G.Kovačića 3 Vukovar. "Eko je fora" projekt je koji se provodi u Istarskoj te Vukovarsko-srijemskoj županiji. Projekt je financiran iz Grant sheme "Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II", u sklopu OP Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013".

Ukupna je vrijednost projekta 1.459.047, 36 kn (sredstva ESF 95%), a trajanje je godinu dana ( 30.11.2015.-30.11.2016.).

Molimo zainteresirane da se prijave najkasnije do 1. rujna 2016. putem:

Foto: LAG Zeleni bregi


Tagovi

Besplatna edukacija Eko proizvođač


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#PRRRH je omogućio da i kćeri vlasnika OPG-a mogu "češati" maslinu novim treskačem te lako pobrati z... Pročitaj cijelu bilješku »