Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Permakulturni dizajn
  • 21.10.2022. 16:30

Besplatan tečaj permakulturnog dizajna za vukovarski Društveni vrt

Edukacija se sastoji od sedam webinara, a održavat će se svakog četvrtka, u periodu od 27. listopada do 8. prosinca

Foto: Depositphotos/nieriss (ilustracija)
  • 330
  • 47
  • 0

Udruga žena Vukovar i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organizira besplatan online tečaj permakulturnog dizajna. Kako najavljuju, tečaj će voditi renomirani stručnjaci na području permakulture, održivog razvoja i građanskog aktivizma, Cvijeta Biščević, Gordana Dragičević i Veljko Armano Linta. 

Edukacija se sastoji od sedam webinara, a održavat će se svakog četvrtka, u periodu od 27. listopada do 8. prosinca. 

Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem ove poveznice. Prijave su otvorene do 24. listopada u podne, odnosno dok se ne popune sva raspoloživa mjesta za edukaciju.

Prednost prilikom prijava imaju osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju, predstavnici udruga koje ih podržavaju te sadašnji i budući volonteri koji se žele uključiti u vrtlarski angažman, kroz projekt "Za(VRT)imo za inkluziju zajedno!" u okviru kojeg se održava tečaj.

Teme koje će obuhvatiti su permakulturni principi i tehnike oblikovanja prostora, briga o tlu i održivom uzgoju hrane te metode konstruktivne komunikacije, timskog rada i zajedničkog donošenja odluka. Na interaktivan način zabilježit će se potrebe i želje sadašnjih i budućih korisnika vukovarskog Društvenog vrta. Zatim će svi sudionici, uz podršku voditelja izraditi skicu buduće prostorne organizacije tog prostora. 

Na temelju skice arhitekti će izraditi idejno rješenje i 3D vizualizaciju vrta. Zatim će urediti pristupni put za osobe s invaliditetom što će, naglašavaju organizatori, sigurno olakšati dolazak i starijim sugrađanima, majkama s djecom u kolicima i svima koji se otežano kreću. Nakon toga slijedi postavljanje povišenih gredica i elemenata osjetilnog vrta. 

Više o voditeljima tečaja pročitajte ovdje


Tagovi

Permakulturni dizajn Online tečaj Besplatno Društveni vrt Vukovar Vukovarski leptirići


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.