Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Benkovački sajam
  • 08.01.2014. 09:00

Benkovački stočni sajam u siječnju

Svakog desetog u mjesecu svi putovi vode u Benkovac...

  • 1.749
  • 112
  • 0

Svakog desetog u mjesecu održava se već tradicionalni Benkovački stočni sajam koji privlači desetke tisuća posjetitelja iz svih krajeva Lijepe naše, ali i Bosne i Hercegovine. Među najvećim je sajmovima te vrste u Hrvatskoj, pa i šire.

Iako je Benkovački sajam u prošlosti bio isključivo stočni, u posljednjih nekoliko godina baš i nije tako. Osim stoke, na sajmu se može pronaći i mnoštvo drugih stvari, od hrane, odjeće i obuće, pa sve do raznih kućanskih pomagala. Ljudi koji tradicionalno žive od poljoprivrede i autohtonih zanata glavni su pokretač ovog sajma.

Doći na Benkovački sajam a ne marendati, isto je kao doći u Vatikan, a ne vidjeti Papu. Najbolje od svega ide janjetina, tvrde posjetitelji. To uopće nije neobično, budući da je janjetina s tih prostora nezamjenjiva.

Neizostavni Ante iz Hrvaca kraj Sinja, svakog mjeseca gromoglasno reklamira i prodaje svoju perad, a Čepak iz Ruplja sklapa pogodbu i ubacuje u prikolicu šest ružičastih svinja. Odojke cijeni po 500 kuna, a svinje stokilaši kod njega kotiraju oko 1.500 kuna. Telad, čija cijena ide i do 3.000 kuna, posjetitelji su uglavnom samo razgledavali. Isto je i s konjima i magarcima. Trgovanje kozama i ovcama, koje su se prodavale debelo ispod 100 eura, išlo je nešto bolje.

Na gotovo 6 hektara površine, na koliko se prostire Benkovački sajam, uvjereni smo da će se za svakog posjetitelja pronaći ponešto.

U prilogu članka možete pogledati prigodnu galeriju fotografija.

Više informacija možete saznati na: www.benkovac.hr


Fotoprilog


Tagovi

Sajmovi Benkovački sajam Stočni sajam Stočarstvo Perad Svinje Ovce


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!