Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Priznanje
  • 15.04.2024. 13:30
  • Osječko-baranjska, Topolje

"Baranjski bećarac" dobio titulu najbolje kulturne manifestacije u 2023.

Kulturno-turistička i eno- gastro manifestacija vrijedno je priznanje dobila u Biogradu na Moru, a najavljeno je i njeno 29. izdanje.

Foto: TZ Draž
  • 156
  • 18
  • 0

Nagradom Simply the best of the best za kvalitetu, kreativan i inovativan razvoj manifestacije koja njeguje kulturu i tradiciju života lokalne zajednice, a svojim sadržajima značajno unapređuje atraktivnost ukupne turističke ponude, ovjenčan je "Baranjski bećarac" Turističke zajednice općine Draž. 

Priznanje je uručeno u Biogradu na Moru na 24. međunarodno poslovnoj - turističkoj burzi PUT, ujedno najstarijem hrvatskom B2B turističkom susretu, a izabrana je između više od 200 sudionika i 120 predstavnika turističkih subjekata. 

"Vidimo se, ako Bog da, svi u Topolju na Bećarcu", rekao je direktor TZ Draž Filip Golubov zahvalivši se cijelom timu koji već najavljuje novi, ovogodišnji "Baranjski bećarac". 

Održat će se 29. put i to od 31. svibnja do 1. lipnja. 

Inače, kako je priopćeno iz ove Turističke zajednice, Baranjski bećarac je kulturno-turistička i eno- gastro manifestacija koja se održava svakog prvog vikedna u lipnju, a povremeno, kao ove godine, dijelom i u svibnju. Od velikog je značaja za lokalnu zajednicu, ali i za regiju jer promovira tradicijsku kulturu i baštinu kako šokačkih sela podunavske Baranje tako i Baranje u cijelosti, ali i šire regije Podunavlja.

"Ovo je mjesto sastanka podunavskih Hrvata – Šokaca, Bunjevaca i Bošnjaka od Pečuha preko općine Draž do Novog Sada i od Osijeka preko općine Draž do Subotice", opisuju dodajući da promovira i uzgoj konja lipicanaca, tradiciju sviranja gajdi, domaću proizvodnju vina i domaću tradicijsku gastronomiju temeljenu na jelima od tjestenine koja se mogu kušati na takozvanom Festivalu tista koji je sastavni dio programa.

Cijeli program se odvija u Topolju u pitoresknom krajoliku kod barokne crkve sv. Petra i Pavla koja je nedavno proslavila 300 godina od izgradnje. Ona, kažu, i danas usamljena u Topoljskom ataru stoji kao spomenik na davnu 1722. kada ju je podigao nadvojvoda Eugen Savojski u zahvalu Gospodinu za veliku vojnu pobjedu nad Osmanlijama u bitci kod Sente koja je značila kraj Osmanske prijetnje za ova područja.


Tagovi

Baranjski bećarac Najbolja kulturna manifestacija TZ Draž Eno gastro manifestacija Promocija Baranje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]