Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoapoteka Cortina
  • 17.04.2016. 13:30

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada SZB!

Na području Primorsko-goranske županije 27. travnja 2016. godine prikupljati će se ambalažni otpad sredstava za zaštitu bilja. Prikupljanje će se obaviti u dvorištu Poljoapoteke Cortina.

Foto: Taken/pixabay.com
  • 366
  • 17
  • 0

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK d.o.o. najavila je termin akcije prikupljanja ambalažnog otpada SZB za područje Primorsko-goranske županije u srijedu, 27. travnja 2016.

Organizatori ističu da će se u akciji prikupljanja CROCPA EKO MODEL u 2016. prihvaćati isključivo prazna ambalaža tvrtki proizvođača i uvoznika članova Udruge CROCPA koji financiraju projekt i omogućavaju korisnicima besplatan povrat ambalaže i zbrinjavanje otpada. Više informacija o projektu možete pogledati ovdje.

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena a za njezino zbrinjavanje trebate se obratiti proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda, obavještava Savjetodavna služba.

Tvrtke članice CROCPE u 2016. jesu: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer Crop Science, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Danon, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro,Stockton, Syngenta Agro.

Potrebno ponijeti prateći list

Poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su praznu otpadnu ambalažu SZB zbrinuli na propisan način mogu donijeti do sada sakupljeni otpad i besplatno predati predstavnicima ovlaštene tvrtke u predviđenom terminu:

Prikupljanje će se obaviti u srijedu, 27.travnja 2016., od 09.00 do 11.00 sati u dvorištu Poljoapoteke Cortina, Novo naselje bb, Mavrinci na Čavlima.

Prihvaća se isključivo primarna ambalaža

Prihvaća se isključivo prazna kontaktna/primarna ambalaža (boce, kanistri, vrećice) a sekundarna i tercijarna ambalaža koja nije bila u doticaju s proizvodom može se odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala. Poljoprivredno gospodarstvo smije privremeno skladištiti praznu ambalažu SZB godinu dana.

Prilikom predaje otpadne ambalaže sredstava za zaštitu bilja potrebno je imati pravilno ispunjen prateći list (Obrazac PL-O) i Očevidnik o nastanku i tijeku otpada (Obrazac-ONTO). Obrasci se mogu i kupiti u Narodnim novinama.

Foto: Taken/pixabay.com


Tagovi

Prikupljanje Ambalaža Ambalažni otpad Primorsko-goranska Poljoapoteka Cortina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Volite li masnije ili jače prešane? ;)