• Agrosym 2019
  • 21.09.2019. 18:00

Agrosym 2019 u Sarajevu - prijavljeno oko 900 radova iz 82 zemlje

Glavne teme ovogodišnjeg simpozija su biljna proizvodnja, zaštita bilja i sigurnost hrane, ekološka poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija i šumarstvo i agrošumarstvo.

Foto: Facebook/Agrosym
  • 294
  • 25
  • 0

Deseti Međunarodni poljoprivredni simpozij "Agrosym 2019", za koji je prijavljeno oko 900 radova iz 82 zemlje, bit će održan na Jahorini od 3. do 6. listopada, objavljeno je na službenoj stranici Sveučilišta u Istočnom Sarajevu.

Glavne teme ovogodišnjeg simpozija su biljna proizvodnja, zaštita bilja i sigurnost hrane, ekološka poljoprivreda, zaštita životne sredine i upravljanje prirodnim resursima, stočarstvo, ruralni razvoj i agroekonomija i šumarstvo i agrošumarstvo.

U priopćenju je navedeno da "Agrosym" već desetu godinu predstavlja godišnju platformu za međunarodnu znanstvenu raspravu o poljoprivredi, prehrani, ruralnom razvoju, šumarstvu i ekologiji.

Prvi put i poslovni susreti

"Simpozij predstavlja dobru priliku za razmjenu ideja, jačanje postojećih i stvaranje novih akademskih mreža, kao i za poticanje dijaloga između akademske zajednice, javnih institucija, privatnog sektora i organizacija civilnog društva po pitanju najnovijih globalnih i regionalnih trendova u agroprehrambenom sektoru", navedeno je u priopćenju.

U okviru "Agrosyma 2019" prvi put će biti održani poslovni susreti, s ciljem pokretanja startup poslova u različitim agrosektorima.

Poslovni susreti predviđeni su za 3. listopada od 15.30 do 18.00 sati, u hotelu "Termag", a ovaj događaj omogućit će povezivanje malih i srednjih poduzeća, kao i institucija iz BiH i regije te zemalja EU.

Sudionici će na Simpoziju moći direktno promovirati institucije i aktivnosti, proizvode, usluge, inovacije, uspostaviti nove poslovne kontakte, kreirati nove projektne ideje, potpisati različite partnerske ugovore, uspostaviti poslovnu suradnju i razmjenu znanja, ideja u poljoprivredno prehrambenom sektoru.

Međunarodni pečat i znanstveni kredibilitet

"Znanstveni odbor čine znanstvenici sa svih kontinenata što ovom skupu daje snažan međunarodni pečat i znanstveni kredibilitet", navedeno je u priopćenju.

Prošlogodišnji "Agrosym" posjetilo je više od 1.200 sudionika, a predstavljeno je više od 1.200 radova iz 85 zemalja.

Službeni jezik Simpozija je engleski, a dodatne informacije možete pronaći na stranici Međunarodnog poljoprivrednog simpozija "Agrosym 2019".


Tagovi

Agrosym 2019 Simpozij Jahorina Poslovni susreti


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Agro Bliss :)